Home Nederland Hoofdnieuws Van Trijp en Van Trijp in finale op 41e Café ’T Hof...

Van Trijp en Van Trijp in finale op 41e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

Dinsdagavond 28 augustus was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 41e Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 21 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist in de verliezersronde werd Peter Klein die ondanks een overwinning toch vierde werd in de ’poule des doods’ met Nigel van Miligen, Wesley Plaisier en Ricardo van der Vloed. In de verliezersronde had Peter het wat makkelijker door een dubbele bye (vrije ronde en opgave Mickey Rakhorst), waarna Zereso Zeverboom in de halve finale werd verslagen (4-1).

Zijn tegenstander in de finale werd poulegenoot Ricardo van der Vloed, die na een 3-0 overwinning op Nigel van Milligen tweemaal met 3-2 zijn meerdere moest erkennen in Wesley Plaisier en Peter Klein. Ook hij begon de verliezersronde met een bye, waarna Ricardo Hofman (3-1) en Taco de Jong (4-3) aan de zegekar werden gebonden.

In de finale hielden Peter en Ricardo steeds hun eigen leg tot de stand van 3-3. Ricardo zette vervolgens aan en brak Peter, waarmee hij voor het eerste in de wedstrijd de voorsprong nam. Het houden van zijn eigen leg leverde geen problemen op, waardoor Ricardo met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Kwartfinale:
Ricardo van der Vloed 3-1 Ricardo Hofman
Taco de Jong 3-0 Melissa van Puffelen
Zereso Zeverboom 3-0 Julie Koenen
Mickey Rakhorst 0-3 Peter Klein

 

Halve finale:
Ricardo van der Vloed 4-3 Taco de Jong
Zereso Zeverboom 1-4 Peter Klein

 

Finale:
Ricardo van der Vloed 5-3 Peter Klein

 

In de finale van de winnaarsronde konden we ons net als tijdens de 39e editie gaan opmaken voor een broederstrijd tussen Danny en Wesley Van Trijp. Danny werd eerste in zijn poule door alle drie zijn partijen te winnen van Ruben Mesters, Taco de Jong en Zereso Zeverboom. In de knock-out begon Danny met een vrije ronde, waarna Michel van Velzen (4-2) en Nigel van Milligen (5-4) in twee spannende wedstrijden aan de kant werden gezet.

Ook Wesley wist zijn poule winnend af te sluiten ten kosten van Ricardo Hofman en Brian Rufi, waarna hij net als Danny mocht genieten van een bye. Hij ontdeed zich vervolgens met het nodige fortuin van Ruben Mesters (4-3) om in de halve finale Patrick van den Boogaard met sterk spel het nakijken te geven (5-0).

 

De laatste twee finales tussen beide broers werden afgesloten in het voordeel van Danny en ook nu kwam Danny als sterkste uit de startblokken. Al snel kwam hij op een 3-0 voorsprong, waarna beiden de eigen legs wisten te behouden. Wesley bleek dus niet in staat om een break terug te forceren en moest met een 6-3 nederlaag wederom de overwinning aan Danny overlaten, die daarmee zijn 14e eindzege kon bijboeken op de 41e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de goedgevulde enveloppe met €75,- en het bijbehorende certificaat in ontvangst mocht nemen.

 

 

Kwartfinale: 
Nigel van Miligen 4-1 Wesley van Beekum
Danny van Trijp 4-2 Michel van Velzen
Patrick van den Boogaard 4-2 Daniel Geysendorpher
Wesley van Trijp 4-3 Ruben Mesters

 

Halve finale:
Nigel van Miligen 4-5 Danny van Trijp
Patrick van den Boogaard 0-5 Wesley van Trijp

 

Finale:
Danny van Trijp (82.68) 6-3 Wesley van Trijp (82.22)

 

Daarnaast hadden Danny van Trijp en Ruben Mesters met 4 stuks het grootste aandeel in de 23 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 154 uit handen kwam van Daniel Geysendorpher. Beste dame werd Julie Koenen met een 5e plaats in de verliezersronde.

 

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ‘T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

 

Tot dan!