Voorlaatste kwalificatiedag OSR levert dagzege op voor Jurgen Schats Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorlaatste kwalificatiedag OSR levert dagzege op voor Jurgen Schats

Voorlaatste kwalificatiedag OSR levert dagzege op voor Jurgen Schats

Na het spelen van de 11e kwalificatie dag van OSR #16 is het tijd om de tussenstand op de ranking lijst eens nader te bekijken. Conclusies voorafgaand aan de laatste kwalificatie kunnen worden getrokken en het aantal kanshebbers op deelname aan het eindtoernooi krijgt nog maar een kans.

De huidige lijst laat zien dat er naast een tal spelers die zeker zijn van deelname aan de finale er nog een aantal darters in de strijd zijn om zich, met een minimum van vier deelnames, nog te kwalificeren voor de finaledag waar de aantrekkelijke geldprijzen verdeeld worden.

Deze week werd de dienst verrassend uitgemaakt door Erik van Engeland, Paul van Grootel, Jurgen Schats, Wesley van Hout, Peter van den Broek, Davey van den Broek, Roel Donkers en Wesley Slegers. Vier van de onverwachte kwartfinalisten vielen daarna af maar Paul en Peter wisten zich net als, zoals te verwachten, Roel en Jurgen voor de halve finale te plaatsen.

In de halve finale ontdeed Roel zich vervolgens eenvoudig van Paul maar was Peter dicht bij een stunt tegen Jurgen. Helaas voor Peter kon hij zich niet voor zijn eerste dag finale in de geschiedenis van de Oranjebar Super Ranking plaatsen en was het Jurgen die als tegenstander voor Roel tevoorschijn kwam.

In de finale maakten Roel Donkers en Jurgen Schats er een waar spektakel van. Eerst nam Roel een voorsprong van 2-0 waarna Jurgen zijn eerste leg wist te pakken. Na vervolgens 3-1 te hebben gemaakt zag Roel Jurgen echter terugkomen tot 3-3 en ook nog op een 3-4 voorsprong te komen. Roel pakte de 8e leg van de partij waarna de laatste leg bepalend zou zijn voor wie er met de winst vandoor zou gaan. Jurgen Schats bleek hierin de koelste en wist als eerste de beslissende dubbel te gooien.

Uitslag kwalificatie dag 11: 1. Jurgen Schats 2. Roel Donkers 3. Peter van den Broek en Paul van Grootel.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De laatste kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking #16 wordt gespeeld op dinsdag 27 oktober 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws