Home Nederland Hoofdnieuws Winst laatste kwalificatiedag naar Yoeri Duijster, kandidaten finaledag bekend

Winst laatste kwalificatiedag naar Yoeri Duijster, kandidaten finaledag bekend

Op de laatste kwalificatiedag van de 29eeditie van de Oranjebar Super Ranking deden de deelnemers een laatste poging om zich te kwalificeren voor de finaledag. Voor sommige betekende dat een vierde deelname en voor anderen ging het om het behalen van net dat ene resultaat waardoor er voldoende punten konden worden verzameld om te eindigen bij de eerste 16 of op de reservelijst van spelers indien een of meerdere van de gekwalificeerde spelers zou zijn verhinderd om deel te nemen.

De groepsfase ging zoals zo vaak in een rap tempo en resulteerde in de volgende spelers die voor de dagzege mochten gaan; Deniz Mischier, Jelle Mulder, Wouter Vaes, Roland Stokmans, Oswin Streden, Peter van den Broek, Youri Duijster en de Belgische Marc Peeters waren de mannen die het mochten proberen.

In de halve finales bleven Oswin, Wouter, Yoeri en Deniz overeind waarna de ene halve finale tussen Oswin en Wouter in 4-1 eindigde en de andere halve finale tussen Yoeri en Deniz zelf een 4-0 uitslag op het bord bracht. Aansluitend kon wordenovergegaan naar de finale van de verliezersronde. Hierin stonden Erik van Engeland en Andre Duijster tegenover elkaar en was Erik met 4-1 veel te sterk voor Andre. Met als resultaat dat de troostprijs dus meeging naar Beek en Donk.

De finale van het hoofdtoernooi tussen Yoeri Duijster en Oswin Streden eindigde daarentegen in een thriller over het volledige aantal legs. Uiteindelijk wist Yoeri als eerste de beslissende dubbel te booien en zich dankzij deze dagzege alsnog te plaatsen voor de finaledag.

Aanstaande dinsdag 23 april zal de finaledag worden gespeeld waarvoor onderstaande spelers en reserves gekwalificeerd zijn;

Oswin Streden

 

Andre Duijster

Peter van den Broek

 

Deniz Misschier

Wouter Vaes

 

Nick Hendrikx

Joey Greijn

 

Tharsissia Werinussa

Levi Frauenfelder

 

Lincy Gloudemans

Davy van der Zande

 

Kathy Geeraerts

Paul Hendrix

 

Roland Stokmans

Yoeri Duijster

 

Jermaine Wattimena

Reserves

   

Danique Stroek

   

Jos Rovers (Gemert)

   

 

Uitslag kwalificatie dag 12; 1. Yoeri Duijster 2. Oswin Streden 3. Wouter Vaes en Deniz Mischier.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.