Gary Anderson "Het wereldkampioenschap komt nog iets te vroeg" PDC
PDC

Gary Anderson "Het wereldkampioenschap komt nog iets te vroeg"

Gary Anderson "Het wereldkampioenschap komt nog iets te vroeg"

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap is Gary Anderson er qua spel en vorm op vooruit gegaan, toch denkt de Schot dat het dit jaar nog iets te vroeg zal zijn om er met de hoofdprijs vandoor te gaan. De 41-jarige die aardig wat privé problemen achter de rug heeft, eindigde als hekkensluiter op de Premier League Darts dit jaar en was genoodzaakt een maand afstand te doen van de oche vanwege een probleem met zijn linkeroog. Anderson is nu weer op de goede weg en maakt zich klaar voor zijn terugkeer op het Ally Pally podium.

Als hem in Sportinglife gevraagd wordt wat zijn kansen zijn om de Sid Waddell trofee op 1 januari omhoog te houden geeft Anderson aan: Ik zou het heel graag willen, maar het gaat wat langzaam dus misschien het volgend jaar. Ik zou de finale graag weer willen halen en dan zie ik hoe het gaat. Maar met de hoeveelheid talentvolle spelers is het "geluk" of "pech" hebben met de tegenstanders en het is afwachten hoe goed zij zullen spelen. Zes maanden geleden was mijn vorm vreselijk, maar het gaat met grote stappen vooruit. Ik train weer veel en begin er weer een beetje van te genieten, we zien dus hoe het gaat.

Anderson is duidelijk over zijn twee favorieten voor de titel maar de verwachting is dat zowel de "oude" als de "nieuwe" indruk zullen maken. Het zal van Gerwen of Taylor worden, voegt Anderson toe. Je kan Phil Taylor nooit afschrijven, want hij heeft 15 wereldtitels op zijn naam staan. Van Gerwen is goed in vorm maar hij zou op de dag iemand kunnen treffen die beter speelt dan hij, dus we zien wel wie de partij wint. Ik ken Michael vanaf zijn 14e en hij speelt nu zoals hij op die leeftijd speelde. Hij was fenomenaal maar daarna "verdween" hij voor zes jaar. Hij heeft zijn zelfvertrouwen terug. Je ziet het bij veel mensen die succes boeken en niet kunnen verliezen maar als de zeepbel uit elkaar spat, wat gebeurt er dan? Er wordt altijd gezongen 'There's only one Phil Taylor' en dat zal je niet meer zien. Maar mogelijk zal Michael de wereldtitel een paar keer naar zich toetrekken, evenals Adrian Lewis.

The Flying Scotsman verbaasde mensen door zijn zwarte shirt te verruilen voor een extravagant kleurrijk shirt, dat onderdeel is van een nieuw sponsordeal. Anderson geeft toe dat hij bekritiseerd werd vanwege zijn keuze en hij niet zeker is welk ontvangst hij van het publiek in Ally Pally zal krijgen tijdens zijn opkomst. Ik krijg veel kritiek maar het shirt is zeker interessant en aantrekkelijk. Het is een nieuw bedrijf waarmee we een overeenkomst hebben gesloten en ze zijn lovend over het product. Ik heb geen idee hoe het publiek in Ally Pally zal reageren, maar zelf degenen die niet van de shirts houden praten er over.

De Schot speelt zijn openingspartij tegen de winnaar uit de voorronde partij Jarkko Komula v Jani Haavisto. Zij zullen de avond afsluiten op zondag 16 december. The Flying Scotsman heeft wat ponden te verdedigen op dit wereldkampioenschap. Op het wereldkampioenschap 2011 belandde Anderson in de finale waar hij door de regerend wereldkampioen Adrian Lewis van de wereldtitel werd afgehouden.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws