Brisbane Darts Masters dag 2: Laatste 4 zijn inmiddels bekend PDC
PDC

Brisbane Darts Masters dag 2: Laatste 4 zijn inmiddels bekend

Brisbane Darts Masters dag 2: Laatste 4 zijn inmiddels bekend

Om 11:00 uur Nederlandse tijd gingen de Brisbane Darts Masters verder. Inmiddels zijn de halve finales bekend waarbij we Down Under een Oranje duel zullen zien tussen Van Gerwen en Van Barneveld.

Barney wist een 5-1 achterstand om te buigen naar een 8-10 overwinning op The Flying Scotsman. Ook Mighty Mike trof een Anderson, de Brabander had een duel met Kyle Anderson. De Australiër kwam echter niet in het zadel tegen de nummer één van de wereld waardoor MvG met 10-3 won.

Corey Cadby wist de wereldkampioen Rob Cross niet van zich af te schudden, The King wist voor de pauze nog goed bij te blijven maar zag de brit na de pauze snel weglopen. Uiteindelijk wist Cross zich bij de laatste vier te spelen met een 10-4 zege op Cadby.

Ook Peter Wright mag zich voorbereiden op de halve finales nadat hij Raymond Smith strijden versloeg. De Australiër wist evenals Cadby voor de pauze goed weerstand te bieden tegen Snakebite maar viel in slaap na de pauze waardoor Wright het morgen zal opnemen tegen Cross in de halve finale.

Brisbane Darts Masters
Zaterdag 18 augustus (vanaf 11:00 uur NL tijd)
Gary Anderson (96,13) 8-10 Raymond van Barneveld (93,60)
De Nederlander opent waanzinnig met een 161-finish maar daarna is het Gary Anderson die het initiatief neemt. The Flying Scotsman loopt uit naar 5-1 omdat Barney de dubbel niet meer weet te vinden. Na zijn schitterende opening miste hij al 10 dubbels. Voor de onderbreking weet de Hagenaar nog een leg af te snoepen voor 2-5.

Na de pauze keken we plots naar een hele andere wedstrijd. Het vertrouwen leek weg bij de Schot en Van Barneveld was superior. De Nederlander won 6 legs op rij en kwam op een 7-5 voorsprong. Met een 12-darter verkleint Anderson de stand tot 6-7 waarna de Hagenaar opende met tweemaal 180. Een 9-darter zat er niet in maar hij gooide wel een belangrijke 111-finish.

Bij een stand van 9-7 in het voordeel van de Nederlander gooide Anderson nog een 100-finish via dubbel 19 om in leven te blijven maar een laatste en beslissende leg eruit slepen zou hem uiteindelijk niet meer lukken. Met een 72-finish op dubbel 6 besloot Barney het duel en won daarmee de partij alsnog ondanks een 1-5 achterstand.

Rob Cross (101,66) 10-4 Corey Cadby (90,80)
Voltage wist de onderbreking in te gaan met een 4-3 voorsprong en na de korte pauze wist hij dit uit te breiden naar 6-3 alvorens de Australiër weer een leg op het scorebord wist te krijgen. Het zou de laatste leg blijken voor de 23-jarige. De regerend wereldkampioen liep door naar 9-3 en mocht aanleggen voor een 167-finish voor de winst. Deze ging niet raak maar The King strafte het niet af en met 10-4 won Rob Cross alsnog.

Michael van Gerwen (98,39) 10-3 Kyle Anderson (92,54)
De Nederlander liep al snel uit naar een 5-0 voorsprong waarbij hij een 132-finish gooide in de tweede leg. De Australiër weet voor de onderbreking toch nog terug te komen tot 2-5.

De eerste leg na de pauze ging ook naar Australië maar met een 140-finish wist Van Gerwen de comeback van The Original een halt toe te roepen. Daarna werd het 7-3 waarbij hij nog een demo-shot probeerde met tweemaal bulls-eye. Hij faalde maar niet veel later gooide hij nog wel een 136-finish uit voor 9-3 waarna de partij in 10-3 eindigde.

Peter Wright (102.67) 10-4 Raymond Smith (87.71)
Nadat Smith zijn naamgenoot uit Engeland gisteren uitschakelde begon Guru ook goed aan het onderonsje met Snakebite. De eerste zes legs gingen met de darts mee waarna de man uit down under twee belangrijke pijlen miste om zijn leg te behouden en Wright de break wist ta pakken. Met een 11-darter wist de Schot de break te verzilveren waarmee hij de wedstrijd naar zich toe trok.

Na de pauze stond er een andere Raymond Smith op het podium, Guru wist Wright niet meer bij te houden. De negende leg ging nog naar Smith maar de Australiër wist verder geen weerstand meer te bieden. De 48-jarige Schot speelde stabiel en wist relatief eenvoudig de laatste vier te halen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws