Home PDC Champions League of Darts Van Barneveld verslaat Van Gerwen

Champions League of Darts Van Barneveld verslaat Van Gerwen

In de Motorpoint Arena te Cardiff ging vandaag de Unibet Champions League of Darts van start. MvG wist de eerste editie in 2016 niet te winnen, Taylor was vorig jaar heer en meester in Wales. Er staat £250,000 op het programma dit weekend waar acht spelers verdeeld over twee poules het duel met elkaar aangaan.

Dit jaar maakte Raymond van Barneveld een geweldig debuut in Cardiff waar hij de favoriet uit Brabant met ruime cijfers wist te verslaan.

MvG en RvB zitten samen in de poule des doods. Naast de Nederlanders zitten ook Adrian Lewis en Phil Taylor in poule A. De winnaar van de eerste editie trof Jackpot die zijn vorm weer bijna volledig terug heeft. Lewis was tevreden over zijn spel maar verloor wel van de oude meester. 

In poule B zagen we zaterdagmiddag Wright ook nog winnen van Chisnall en de tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson kansloos verliezen van de Oostenrijker Mensur Suljovic .

RTL7 zal vanaf 18:55 uur uitzenden op TV, natuurlijk is het toernooi ook live te volgen via de RTL stream en dartfreakz.nl

De wedstrijden:
Peter Wright (101.28) v Dave Chisnall (B) (97.08) 10-5 
Met een 11-darter is de aftrap voor de Schot Wright. Chisnall geeft een sterk antwoord met de tweede 11-darter van de wedstrijd voor 1-1. Snakebite blijft in het juiste ritme door in 13-darts 2-1 te maken waarna de kleurrijke Schot een belangrijke break weet te forceren voor 3-1 als Wright de break ook verzilvert staat hij 4-1 voor. Chizzy bijt van zich af en pakt met een 12-darter zijn eigen leg voor 4-2. In de zevende leg weet de Engelsman een break terug te gooien maar weet deze niet te verzilveren waardoor Wright weer 5-3 maakt. De Schot gooit ook nog een 110-finish voor 6-3 waarna Chisnall net voor de pauze nog wel zijn leg weet te behouden voor 6-4. Na de pauze kan Snakebite de druk er volledig op houden waardoor Chisnall nog slechts een leg weet te pakken. Het was leg 12 die nog naar de Engelsman ging. De Schot maakt het karwei af met een 13-; 11- en 15-darter.

Gary Anderson (95.84) v Mensur Suljovic (B) (97.73) 3-10 
De kersverse vader Mensur Suljovic gaat op het podium in Cardiff  goed van start. Met twee 180-scores en een 88-finish in de vijfde leg staat de Oostenrijker met ruim 101 gemiddeld 6-0 voor. Suljovic debuteert tijdens de PDC Champions League Of Darts en laat met de 6-0 voorsprong zijn kwaliteiten spreken. De tweevoudig kampioen van de wereld weet de zevende leg met een sterke 11-darter break op het scorebord te komen. In 13-darts pakt de Schot ook leg acht waarmee hij in de wedstrijd kruipt. The Gentle mist een pijltje op tops waarna de Schot ook een pijl krijgt op tops en mist. Anderson had kunnen profiteren maar mist ook waardoor hij de comeback niet verder kon inzetten en de Oostenrijker 7-2 maakt. Net voor de pauze weet de 46-jarige Schot zijn leg nog te behouden voor 7-3. Na de pauze staat Suljovic ook weer na 12-darts op een goeie finish die hij uiteindelijk ook in de herkansing niet afmaakt Anderson lijkt geïrriteerd waarna de Oostenrijker uiteindelijk in 19-darts op 8-3 komt. Leg twaalf had de Oostenrijker eigelijk al opgegeven maar als Anderson 64 mist gooit Suljovic de hoogste finish van de wedstrijd met een 157-finish voor 9-3. Anderson had de wedstrijd al opgegeven als Suljovic zijn derde 180-gooit en het afmaakt met een 56-finish in 13-darts.

Phil Taylor (101.58) v Adrian Lewis (A) (96.57) 10-7 
The Power wist vorig jaar de eerste editie van de Champions League Of Darts te winnen, 2017 is het laatste jaar dat de meester het circuit af gaat. Hij is gebrand om ook de tweede editie op zijn imposante lijst te zetten van titels. Adrian Lewis zit evenals Suljovic en Van Gerwen in de luiers en is net hersteld van een rugblessure waardoor we vooraf niet weten wat zijn vorm is. Jackpot geeft meteen zelf het antwoord door in 12-darts 140 te finishen voor 1-0.  De regerend kampioen is het nog niet verleerd en slaat met een 13-darter terug waarna hij via een 120-finish op 1-2 komt. Lewis maakt 2-2 waarna Taylor 103 uitgooit voor 2-3 en Lewis weer 3-3 maakt via een 76-finish. In leg zeven weet Jackpot via een 13-darter een break te forceren en deze in 13 pijlen te verzilveren waardoor Lewis de tweevoudig wereldkampioen 5-3 voorkomt. Taylor maakt 5-4 waarna Adrian Lewis zes perfecte pijlen gooit en de zevende doel mist maar wel een 104-finish gooit na een belangrijke 180-score van Taylor voor een 6-4 voorsprong. Na de pauze maakt Taylor 6-5 met een 14-darter maakt Lewis het verschil weer twee legs. In leg 13 weet the power de druk op te voeren met een 14-darter. De oude meester gooit vervolgens twee keer een maximale 180-score maar ook hij maakt de perfecte leg niet af. Taylor gooit wel 117 uit om weer langs Lewis te komen 7-7. Taylor stond twee legs achter maar weet middels een 64-finish in zijn eigen leg toch zijn neus voorbij Jackpot te steken voor een 7-8 voorsprong. Adrian Lewis maakt een cruciale fout als hij vanaf 121 na het gooien van de triple 20 voor de bull gaat en niet voor de 11. Taylor neemt een hap lucht en gooit een 129-finish op de bull uit voor een keiharde linkse directe. De meester weet het vervolgens af te maken in 15-darts met een 71-finish 7-10 overwinning.

“It is nice to be back” zei Lewis na afloop tegen Taylor, Lewis is na zijn blessure weer bijna op stoom. Jackpot maakte zich blijkbaar zorgen over zijn vorm. 

Michael van Gerwen (100.32) v Raymond van Barneveld (A) (96.87) 5-10 
De vijfvoudig wereldkampioen debuteert in Wales en gaat goed van start door in 14-darts de Brabander te breaken. MvG is gebrand ook deze titel te pakken, Taylor versloeg vorig jaar MvG in de finale. Mighty Mike gooit een sterke 14-darter voor 1-1 en de re-break. Na 12-darts staat de Hagenaar op 78 in de leg van MvG, via dubbel 10 komt Barney op 2-1. Van Gerwen begint vervolgens leg vier met een maximale maar ziet RvB 120-finishen voor een 3-1 voorsprong. MvG komt middels een sterke 12-darts 82-finish op 3-2 waarna de Hagenaar wederom een sterke leg gooit althans de scores, uiteindelijk na verschillende missers pakt Barney wel de 4-2 voorsprong. Van Gerwen lijkt de zevende leg die hij was begonnen binnen te gaan halen. Barney gooit echter roet in het eten en gooit een hele sterke 136-finish in 12-darts voor 5-2. Met een sterke 92-finish maakt RvB ook 6-2 waarmee hij het publiek volledig achter hem krijgt. De Brabander gooit 65 uit voor de negende leg die hij was begonnen voor 6-3. Ook in leg tien net voor de pauze weet MvG weg te lopen bij Van Barneveld, de Brabander gooit tops niet waardoor Barney 7-3 maakt via dubbel 16.

Normaal komt de groene sloopkogel sterk uit de pauze, ook in Wales start hij goed na de pauze met een 13-darter voor zijn eigen leg. Van Gerwen op jacht naar de break maar zonder resultaat als de Hagenaar 130-finisht voor 8-4. Barney gooit zijn achtste 180-score in leg 13 die Van Gerwen wel binnen weet te houden. Van Gerwen trekt nog een keer zijn sokken omhoog om in de 14e leg die RvB begon de gewenste break te pakken. De Brabander mist wederom doel waardoor Van Barneveld alsnog zijn leg weet te behouden en op matchpoint komt. Believe is wat RvB vandaag had, de 50-jarige Nederlander gooit 81 uit voor een beslissende 13-darter en de winst op de nummer één van de wereld.