Home PDC Corey Cadby maakt begin april zijn rentree op PDC-circuit na verkrijgen visum

Corey Cadby maakt begin april zijn rentree op PDC-circuit na verkrijgen visum

Corey Cadby heeft na een turbulente 12 maanden eindelijk zijn visum gekregen om in het Verenigd Koninkrijk te mogen komen. Zodoende kan de jonge Australiër met de bijnaam The King weer terugkeren op het PDC-circuit.

In zijn korte carrière kende Cadby al enkele hoogtepunten. Uiteraard wist hij in 2016 al het PDC WK jeugd op zijn naam te schrijven. Vervolgens haalde hij op het UK Open in 2018 de finale, waar hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Gary Anderson. Daarna werd het stil op dartsgebied rond Corey Cadby, aangezien hij vanwege visumproblemen niet meer in het Verenigd Koninkrijk mocht verblijven.

De 23-jarige Australier is dan ook maar wat blij dat hij voorlopig, weer in het Verenigd Koninkrijk mag verblijven. Zo zei hij: ”Het was een geweldig gevoel toen ik mijn visum kreeg. Het is waarschijnlijk de belangrijkse dag van mijn carriere. De vertraging in het proces maakten de laatste 12 maanden erg zwaar. Ik kreeg ook te maken met stress en depressie, maar nu ziet de toekomst er rooskleurig uit. Ik heb in het verleden fouten gemaakt, maar nu is het tijd voor mij om een nieuw leven te starten voor mezelf en mijn kinderen, zij zijn immers degenen voor wie ik het doe. De afwezigheid van professioneel darten in mijn leven maakte mijn leven zwaar en nu kan ik zien waar het leven me brengt. Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik wil mijn manager Mac Elkin, mijn sponsoren en iedereen bij de PDC bedanken voor hun hulp in deze moeilijke periode.”

Hij zal nog even moeten wachten. Op 6 april zal hij zijn rentree maken tijdens Players Championship 9 in de Barnsley Metrodome.