Home PDC CT14: Patrick Lynskey winnaar, Nijman wederom beste Nederlander

CT14: Patrick Lynskey winnaar, Nijman wederom beste Nederlander

Zaterdag werden de dertiende en veertiende Challenge Tour van het jaar gespeeld. Patrick Lynskey is de winnaar geworden van deze Tour. De Engelsman versloeg zijn landgenoot David Evans met 5-2 in de finale. Lynskey bereikte in januari reeds de finale op de eerste Challenge Tour van het jaar maar die finale wist hij niet te winnen.

Wessel Nijman, die runner-up werd op de Challenge Tour dertien, was ook de beste Nederlander op Tour veertien. Op deze Tour kwam Nijman tot de halve finale waar hij van de latere runner-up verloor. Het is niet de eerste keer dat Wessel Nijman de beste resultaten boekt van alle Nederlanders op de Challenge Tour. Op de twaalfde Tour mocht hij zich ook de beste Nederlander noemen, toen verloor hij bij de laatste zestien.
Mareno Michels bereikte de laatste zestien op Tour veertien. Voor alle uitslagen, zie deze link.

Tijdens de Challenge Tour strijden deelnemers van Q-school om startbewijzen voor de Pro-tour en tour-kaarten voor het nieuwe seizoen. Alleen deelnemers die geen tour-kaart wisten te bemachtigen tijdens Q-school mogen deelnemen aan de PDC Challenge Tour. Tevens mogen de hoogst geplaatste spelers van de OoM (Order Of Merit) de reserve plekken opvullen tijdens de Players Championships. De partijen op de Challenge Tour worden gespeeld over best of 9 legs.

Unicorn Challenge Tour 14
Kwartfinales

Dennis Nilsson 5-3 Scott Taylor
Patrick Lynskey 5-4 Craig Quinn
David Evans 5-2 Boris Koltsov 
Wessel Nijman 5-2 Christian Goed

Halve finales
Patrick Lynskey 5-2 Dennis Nilsson 
David Evans 5-3 Wessel Nijman 

Finale
Patrick Lynskey 5-2 David Evans