Deze spelers moeten zaterdag vol aan de bak om kans op PDC-tourkaart levend te houden PDC
PDC

Deze spelers moeten zaterdag vol aan de bak om kans op PDC-tourkaart levend te houden

Deze spelers moeten zaterdag vol aan de bak om kans op PDC-tourkaart levend te houden

Zaterdag is het alweer tijd voor de laatste dag van Fase 1B en dus wordt het voor een aantal spelers erop of eronder. Voor meer dan 150 spelers valt woensdag immers het doek als het gaat om het behouden van een kans op een PDC-tourkaart voor 2021 en 2022.

European Q-School
Zaterdag zullen de 43 spelers die het hoogst staan op de PDC European Q-School Stage 1B Order of Merit immers, net zoals de halve finalisten, doorgaan naar de Finalefase. Dit betekent dat voor 63 spelers, die in het Duitse Niedernhausen in actie komen, Q-School 2021 er na woensdag op zit. Overigens kan de nummer 44 ook doorgaan, indien hij het beter doen dan Daniel Meyer in Fase 1A. De Duitser pakte 1 punt, een legsaldo van -4 en 9 gewonnen legs. Het heeft er alle schijn van dat twee punten genoeg kunnen zijn om een plek in de Finalefase af te dwingen.

Onder andere Jimmy Hendriks, Maikel Venema, Christian Kist, Arjan Konterman, Luc Peters, Patrick Bulen, Ryan de Vreede, Gino Vos en Danny van Trijp zitten met meer dan twee punten in veilige haven.

Martijn Dragt, Willem Mandigers, Kevin Blomme, Robbie Knops, Levy Frauenfelder en Laurent Toussaint staan op twee punten en lijken dus genoeg gedaan te hebben. Indien ze zaterdag de laatste 32 halen, kan de Finalefase hen niet meer ontgaan.

Jandirk de Groot, Gijsbert van Malsen, Sergio Krassen, Jerry Hendriks, Kay Smeets, Owen Roelofs en Joey de Jong hebben allen een punt. Dit kan in theorie genoeg zijn, maar ze bevinden zich wel in de gevarenzone. Indien ze de laatste 32 bereiken lijken ze zich op te mogen maken voor de Finalefase, iets wat ze bij een plek bij de laatste 16 sowieso mogen doen.

Jean-Pierre Delcourt, Marvin van Velzen, Erik Meulenmeesters, Dustin Straver, Sam Coenders, Kevin van Wauwe, Marco Jansen, Colin Philippi en Mathieu de Loos zijn nog puntloos. In theorie kan een plek bij de laatste 32 voor hen genoeg zijn, maar als ze niet van anderen afhankelijk willen zijn zullen ze de laatste 16 moeten halen. Hetzelfde geldt onder andere voor de Fransman Thibault Tricole en de Amerikaan Leonard Gates.

UK Q-School
Zaterdagdag zullen de 36 spelers die het hoogst staan op de PDC UK Q-School Stage 1B Order of Merit immers, net zoals de halve finalisten, doorgaan naar de Finalefase. Dit betekent dat voor 121 spelers, die in Milton Keynes spelen, Q-School 2021 er na woensdag op zit. Afgaande op Fase 1A zijn vier punten nodig hebben om zeker te zijn van een plek in de Finalefase, terwijl drie punten voor een enkele geluksvogel genoeg kan zijn.

Onder anderen voormalig PDC-tourkaarthouders Robert Owen, Nick Fullwell, Darren Johnson, Andy Jenkins en Alan Norris hebben, net zoals het Engelse talent Jarred Cole, vier of meer punten en lijken dus de Finalefase te gaan halen.

De BDO World Master 2019 John O'Shea uit Ierland behoort tot de spelers met drie punten. Hij lijkt dus de laatste 64 te moeten halen om er zeker van te kunnen zijn dat hij zondag mag terugkomen.

De voormalig PDC-tourkaarthouders Stephen Burton, Ian Jopling, Ryan Harrington (de zoon van Rod Harrington, red.), Prakash Jiwa en de Braziliaan Diogo Portela zijn enkele van de spelers die op twee punten staan. Zij lijken dus de laatste 32 te moeten halen om zich te verzekeren van een plek in de Finalefase, terwijl een nederlaag bij de laatste 64 hen in de wachtkamer zal plaatsen.

De Russin Anastasia Dobromyslova is een van de spelers die een punt heeft gehaald in de eerste twee dagen van Fase 1B. Zij zal dus de laatste 16 moeten halen om kwalificatie voor de Finalefase in eigen hand te houden, terwijl een plek bij de laatste 32 haar afhankelijk maakt van anderen.

De Amerikaan Daniel Baggish, op het laatste PDC WK nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis, en zijn landgenoot Danny Lauby, die op datzelfde toernooi Ryan Searle het vuur aan de schenen legde, zijn nog puntloos. Zij hebben een kwartfinale nodig om kwalificatie voor de Finalefase in eigen hand te houden, indien ze de laatste 16 verliezen zullen ze in de wachtkamer plaats moeten nemen.

De volledige Order of Merits van de European & UK Q-School Order of Merits zijn te vinden op dartsrankings.com, weliswaar niet de officiële versie, maar wel een zeer betrouwbare en up-to-date versie.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws