Home PDC Dubbel succes voor Durrant: tourkaart en contract bij Target Darts

Dubbel succes voor Durrant: tourkaart en contract bij Target Darts

Foto: Evert Zomer

Glen Durrant heeft aan de verwachtingen voldaan en een tourkaart in de wacht gesleept. De drievoudig BDO wereldkampioen had alle vier Q-School dagen nodig voordat hij zich van een tourkaart kon verzekeren. Dat Duzza wat meer tijd nodig had, daar zal hij niet om malen want de tourkaart is uiteindelijk binnen.

Hij pakte zijn tourkaart weliswaar niet rechtstreeks, maar alsnog via de UK Qualifying School Order of Merit 2019 waar hij met twaalf punten op de derde plek eindigde en veilig was. Hiermee verzekerde Durrant zich van deelname aan het Players Championship seizoen 2019-2020.

Op dag één en twee van de UK Qualifying School kwam Duzza niet verder dan de laatste 128, zaterdag herstelde hij zich goed met een plek in de halve finale waar hij in de beslissende partij een tourkaart aan zijn neus voorbij zag gaan. Zondag strandde Duzza bij de laatste zestien maar de behaalde punten waren voldoende voor de top elf van de UK Qualifying School ranglijst.

Maar de tourkaart is niet het enige succes voor de Engelsman. Vanwege het bemachtigen van een tourkaart is, volgens RTL7, een contract door Target Darts aangeboden aan de 48-jarige. Fabrikant Target wil namelijk graag met de kampioen van de BDO in zee gaan, maar op één voorwaarde: Durrant moest een tourkaart halen en het PDC-circuit op. En zo geschiedde.