Dutch Darts Championship: Van Gerwen onderuit tegen O'Connor PDC
PDC

Dutch Darts Championship: Van Gerwen onderuit tegen O'Connor

Dutch Darts Championship: Van Gerwen onderuit tegen O'Connor

Tijdens de avondsessie in Maastricht viel de , de nummer één en torenhoge titelfavoriet Michael van Gerwen ging onderuit tegen William O'Connor die subliem was op de dubbel. We hebben gelukkig nog Jeffrey de Graaf in Maastricht, de Noord-Hollander zal morgen de eer hoog houden voor Nederland.

In de eerste wedstrijd kwam het Duits talent Max Hopp in actie, de Duitser kwam 4-1 voor maar zag toch Ross Smith er met de winst vandoor gaan, Smith gooide in 2013 tijdens een Eurotour in Gibraltar een perfecte leg. Ritchie Edhouse verraste James Wade en Ian White won van Arron Monk. Daryl Gurney kwam 5-3 voor tegen Ryan Searle maar er moest een beslissende 11de leg gegooid worden om een beslissing af te dwingen met Gurney als winnaar.

Kevin Painter had moeite met de dubbel waardoor Peter Wright relatief eenvoudig een overwinning boekte voor een plekje tijdens finals day. Kyle Anderson en Simon Whitlock wisten ook te winnen waardoor beide morgen hun kunsten nogmaals mogen vertonen op het podium in Maastricht.

De wedstrijden
Max Hopp (94.1) 5-6 Ross Smith (98.09)
Smith laat enkele kansen liggen op de dubbel waardoor de Duitser uitloopt naar 3-0, de derde leg pakt Hopp met een 93-finish op de bull. De 22-jarige Maximiser pakt ook de vierde leg waarna de Engelsman via een 14-darter een whitewash weet te voorkomen. Beide mannen pakken de eigen leg waarna de Duister op jacht gaat naar de winst, de 29-jarige Smudger gooit echter een 147-finish break in 12-darts voor 5-3. De Engelsman verzilverd zijn break nadat de Duitser dubbel 15 aan de binnenkant gooit voor de wedstrijd. Smith komt terug naar 5-4. Opnieuw laat the Maximiser twee wedstrijdpijlen liggen waardoor Smith uit een kansloze positie 5-5 maakt en begint aan de beslissende leg. Uit een kansloze 4-0 achterstand weet de Engelsman de wedstrijd alsnog te winnen met een 160-finish.

Ian White (102.26) 6-4 Arron Monk (99.81)
Arron Monk liet zien in een goede vorm te verkeren, Monk kwam 0-2 voor met een 143-finish 12-darter in de tweede leg. Diamond maakt 1-2 waarna Monk 1-3 voor komt. Mad Monk blijft de wedstrijd domineren en loopt uit naar 2-4. De 48-jarige Diamond weet de wedstrijd echter volledig te keren, Monk mist nog een enkele kans maar kan niet voorkomen dat White vier legs op rij naar zich toe trekt en wint.

James Wade (92.64) 4-6 Ritchie Edhouse (92.64)
Tot en met 4-4 wisselde beide mannen legs uit. De 35-jarige Madhouse wist echter optimaal te profiteren van de missers van Wade. The machine was jarenlang zeer dominant op tops maar de dubbel twintig laat de Brit regelmatig in de steek. In leg negen mist Wade tops en dubbel 10 waarna Edhouse 4-5 maakt. In de tiende leg gaat The Machine pijlen strooien en krijgt de dubbel er niet in. Ritchie Edhouse profiteert optimaal en gaat door naar zondag met een 4-6 overwinning.

Daryl Gurney (102.99) 6-5 Ryan Searle (101.92)
Meteen de derde leg weet Gurney te breaken, super chin gooit een 131-finish in 12-darts. Searle slaat echter direct in 14-darts terug waardoor de stand weer gelijk is. Opnieuw breakt de Noord-Ier in 13-darts waarna de Players Championship 18 finalist terug breakt met een 12-darter. In een wedstrijd vol met breaks pakt Gurney ook de zevende leg af, dit keer weet hij zijn break wel te verzilveren en komt 5-3 voor. Ryan Searle komt via een 97-finish terug tot 5-4. Gurney mist 3 wedstrijdpijlen in de tiende leg waardoor Searle 5-5 kan maken en aan de elfde leg mag beginnen. Beide mannen gooien een sterke leg die toch naar super chin gaat.

Peter Wright (93.9) 6-2 Kevin Painter (95.56)
Snakebite loopt uit naar een 4-0 voorsprong, de Schot speelt sterk en Painter laat de enkele kansjes die hij krijgt liggen. In de zesde leg weet the Artist eindelijk de dubbel te pakken voor 5-1. Painter op dreef gooit er direct een 11-darter achteraan om Wright te breaken en aan een comeback te beginnen. Painter krijgt echter de achtste leg niet uit waardoor de comeback uitblijft en Wright door is naar finals day.

Michael van Gerwen (87.91) 1-6 William O'Connor (95.97)
De Ier O'Connor wist de openings leg in 14-darts te houden. Van Gerwen mist vijf pijlen op de dubbel voor de tweede leg maar had na drie 140-scores voldoende tijd om 1-1 te maken. De derde leg ging naar The Magpie nadat de Nederlander een bounce out had op de dubbel voor de eerste break. In de vierde leg weet O'Connor wel te breaken, de Ier deed dat in 13-darts. Als Van Gerwen in de vijfde leg wederom twee dubbels mist komt William O'Connor 1-4 voor. Ook in de zesde leg laat MvG één dart liggen op de dubbel, de Ier mist niets en komt in 14-darts op 1-5. In de zevende leg weet de Brabander geen vuist te maken en weet William O'Connor voor een verrassing te zorgen.

Jonny Clayton (85.47) 3-6 Kyle Anderson (95.09)
Kyle Anderson begon de wedstrijd met twee maximale scores en wist de leg uiteindelijk in 11-darts te pakken. Clayton niet onder de indruk pakt ook zijn eigen leg, vervolgens word het 3-3. Anderson pakt zijn eigen leg waarna The Ferret zich 'dood' gooit vanaf 62 en The Original 3-5 breakt. De negende leg blijkt de laatste als Anderson deze in 13-darts binnenhaalt en de wedstrijd met 3-6 wint.

Simon Whitlock (93.81) 6-1 Cristo Reyes (82.41)
De Spaanse The Spartan krijg slechts 7 kansen in de eerste vijf legs maar miste doel, Simon Whitlock wist uit te lopen naar 5-0 waarna de Spanjaard een 155-finish gooide voor 5-1. De zevende leg brengt de 49-jarige The Wizard de overwinning.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws