Home PDC EDGP De Zwaan weet Cross te overklassen, Van Gerwen ontsnapt

EDGP De Zwaan weet Cross te overklassen, Van Gerwen ontsnapt

Dartfreakz: Bas van den Berk

Tijdens de avondsessie van de European Darts Grand Prix kwamen Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort, Niels Zonneveld en Michael van Gerwen in actie. De Zwaan uit Leidschendam deed de aftrap hij ontmoette de nummer twee van de wereld Rob Cross. Nadat het eerder niet wist te lukken was ditmaal de Nederlander de beste, De Zwaan versloeg eindelijk Rob Cross en is door naar de zondag.

Fast Vinnie Van der Voort ging het duel aan met Darren Webster, de Nood-Hollander had alles in eigen hand en verknoeide de wedstrijd volledig. In de voorlaatste wedstrijd wist The History maker Dolan het leven zuur te maken van Michael van Gerwen, er moest een 24e beslissende leg aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen.

In de afsluiter Niels Zonneveld die de kleurrijke Peter Wright met name in de begin fase goed onder druk wist te zetten, de Noord-Hollander verloor uiteindelijk met 6-4 van de Schot. 

Meer informatie over de Euro Tour is hier te vinden

Avondsessie, de wedstrijden
Jeffrey de Zwaan (90.24) 6-3 Rob Cross (89.55) 
In de begin fase van het duel blijven beide mannen de eigen leg houden. In leg drie weet Cross te breaken in 13-darts waarna de Nederlander direct terug breakt. De Zwaan krijgt het wel voor elkaar zijn break te verzilveren in 13 pijlen en komt zelfs 2-4 voor. De oud wereldkampioen weet nog 3-4 te maken waarna de Zwaan met een 11-darter op matchpoint komt. In de negende leg is het de elfde wedstrijdpijl die uiteindelijk doel raakt waardoor De Zwaan voor het eerst door is naar de finale dag tijdens de Euro Tour.

Darren Webster (90.86) 6-5 Vincent van der Voort (91.21)
Het is een mooi gezicht de kleine Webster tegen de boomlange Nederlander Van der Voort. Tot de zevende leg wisselen beide legs uit, in de zevende leg weet de Noord-Hollander een sterke 11-darter te gooien voor de break. Vanaf 120 moest Van der Voort de break verzilveren maar hij mist tops waardoor Webster kan re-breaken voor 4-4. De 50-jarige Demolition Man weet zijn leg wel te behouden waarmee hij op 5-4 komt. Van der Voort weet via een 74-finish ook zijn leg te behouden waardoor de elfde leg die de Brit begint de beslissing moet brengen. De Nederlander begint met een 180-score maar gooit daarna drie pudding beurten waarmee hij de wedstrijd volledig uit handen geeft. 

Daryl Gurney (98.25) 6-5 Chris Dobey (93.06)
Dobey loopt uit naar een een 5-2 voorsprong maar laat Gurney terug komen in de wedstrijd. De Noord-Ier wint drie legs op rij om een beslissende leg te forceren die Dobey mocht beginnen. Chris Dobey kreeg een pijl op tops maar miste waarna Gurney het af wist te maken.

Steve Beaton (94.03) 6-5 Mensur Suljovic (95.2) 
Beaton komt meteen in het begin al 3-1 voor waardoor de Oostenrijker de hele wedstrijd achter de feiten aan loopt. In de staart van de wedstrijd weet Suljovic nog een 121-finish 12-darter te gooien met aansluitend een 14-darter om 5-4 voor te komen. Beaton maakt echter 5-5 waarna hij toch de wedstrijd weet te beslissen.

Jamie Hughes (103.97) 6-3 Adrian Lewis (96.54) 
In de derde leg van de wedstrijd was Hughes op weg naar zijn tweede perfecte leg uit zijn carrière. Hughes begon met een 177 opgevolgd door een 180-score waarna ook de twee triple twintig gevonden werden, helaas bereikte zijn laatste pijl niet het doel van de dubbel 12. Hughes kwam relatief eenvoudig met sterk spel 4-1 voor tegen Jackpot, Lewis wist dit duel niet verder te komen dan drie legs waardoor Hughes met 6-3 door is naar zondag.

Nathan Aspinall (98.43) 6-3 Max Hopp (93.98)
Aspinall speelde een lastige wedstrijd met het Duitse publiek wat vierkant achter Hopp stond. De UK open winnaar The Asp loopt weg bij de Duitser waarna Hopp zijn derde en laatste leg pakt. In de negende leg maakt Aspinall met een 12-darts finish een einde aan het duel.

Michael van Gerwen (92.39) 6-5 Brendan Dolan (84.78)
MvG overleefde wederom (de 24e) een beslissende leg, ‘mind game’ Van Gerwen trok even voor Dolan zijn sokken op en gooide een 14-darter om de wedstrijd te beslissen. De Brabander wist nog wel een 132-finish op de bull te finishen en probeerde dat later nog een keer wat mislukte.

Peter Wright (98.65) 6-4 Niels Zonneveld (86.2)
Met onder andere een 12-darter van de jonge Nederlander uit Uitgeest blijven de eerste vier legs bij de speler die de leg begon. In de vijfde leg breakt Wright in 13-darts waarna hij met een 132-finish de break weet te verzilveren voor 4-2. Zonneveld weet nog via een 100-finish 4-3 te maken waarna de kleurrijke Schot 5-3 maakt in 14-darts. De Noord-Hollander gooit een sterke negende leg maar was wat slordig op de dubbel hij weet nog net op tijd de 5-4 binnen te slepen. Wright maakt het in de tiende leg af nadat hij drie wedstrijd pijlen miste.