DutchEnglishFrenchGermanSpanish

European Qualifier 3e en 4e ET: 5 NL-ers, 2 Belgen geplaatst | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

European Qualifier 3e en 4e ET: 5 NL-ers, 2 Belgen geplaatst

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔12.april 2018 21:04:17
European Qualifier 3e en 4e ET: 5 NL-ers, 2 Belgen geplaatst

Donderdagavond werden in Saarbrücken, Duitsland de West/Zuid Europese kwalificatietoernooien gespeeld voor de derde en vierde European Tour van het jaar. De derde European Tour van het jaar, de German Darts Open, wordt van 13 tot en met 15 april in Saarbrücken, Duitsland gespeeld. De European Tour vier, de Austrian Darts Open, wordt van 20 tot en met 22 april gespeeld in Graz, Oostenrijk.

Er zijn acht tickets te vergeven per West/Zuid Europese kwalificatietoernooi. Onder meer Nederlanders en Belgen gaan op jacht naar een ticket voor de hoofdtoernooien. De Host Nation Qualifier voor de German Darts Open wordt ook donderdagavond gespeeld. Op de Host Nation Qualifier zijn er vier tickets te verdienen.

Vier Nederlanders, twee Belgen, een Oostenrijker en een Spanjaard wisten kwalificatie af te dwingen voor de German Darts Open. Jermaine Wattimena was in de laatste ronde met 6-5 te sterk voor Vincent Kamphuis. Jan Dekker was Luxemburger Tom Burquel met 6-4 de baas in de laatste ronde. Danny Noppert versloeg Diogo Portela met 6-1 in de laatste ronde. Maik Kuivenhoven zal voor velen een grote onbekende zijn, maar hij heeft dit jaar op de NDB-ranking al laten zien in grote vorm te verkeren. In zeven toernooien bereikte hij immers onder andere een halve finale en twee kwartfinales. Dit levert hem daar een gedeelde negende plek op. Door een knappe 6-2 overwinning op Davy van Baelen mag hij zich opmaken voor zijn PDC-debuut en dat direct op het podium in Saarbrücken. 

Daarnaast wisten Dimitri van den Berg en Ronny Huybrechts zich door overwinningen op respectievelijk Dirk van Duijvenbode en Jerry Hendriks eveneens te plaatsen voor de derde European Tour, waar zij doordat Kim Huybrechts zich niet heeft weten te plaatsen, de Belgische eer zullen verdedigen. Zoran Lerchbacher voorkwam in een beslissende elfde leg dat Yordi Meeuwisse zich vrijdag op het podium in Saarbrücken mag melden. De Spanjaard Jose Justicia zal bij afwezigheid van Cristo Reyes de Spaanse eer verdedigen. In de laatste ronde versloeg hij Rowby-John Rodriguez met 6-4.

Waar Max Hopp, de nummer één van Duitsland, die op de tweede European Tour van 2018 knap de kwartfinale haalde, vorig jaar zich geregeld niet wist te plaatsen, is het nu Martin Schindler, door velen beschouwd als zijn grote concurrent als het om de beste speler van Duitsland aankomt, voor de tweede keer in drie kwalificatietoernooien niet gelukt om zich te kwalificeren voor een European Tour in Duitsland. Tobias Müller, die zich wel wist te kwalificeren, was verantwoordelijk voor de uitschakeling van The Wall op dit kwalificatietoernooi. Rene Eidams en Dragutin Horvat maken het deelnemersveld voor de German Darts Open compleet.

Ron Meulenkamp is de enige Nederlander die zich voor de Austrian Darts Open, de vierde European Tour, wist te plaatsen. Dimitri van den Bergh en Ronny Huybrechts zorgden voor een dubbelslag door zich ook te plaatsen voor het toernooi in Graz. Ook daar zullen ze de enige twee deelnemende Belgen zijn. Cristo Reyes wist zich hier wel voor te plaatsen. De resterende vier Europese qualifiers waren allemaal Duitsers, namelijk Max Hopp, Kevin Münch (op het WK nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Adrian Lewis, red.), Gabriel Clemens en Simeon Heinz. 

Qualifiers German Darts Open/European Tour 3
European Qualifier
Uitslagen beslissende ronde:
Jermaine Wattimena 6 – 5 Vincent Kamphuis
Maik Kuivenhoven 6 – 2 Davy Van Baelen
Dimitri van den Bergh 6 – 2 Dirk van Duijvenbode
Jan Dekker 6 – 4 Tom Burquel
Danny Noppert 6 – 1 Diogo Portela
Jose Justicia 6 – 4 Rowby-John Rodriguez
Zoran Lerchbacher 6 – 5 Yordi Meeuwisse
Ronny Huybrechts 6 – 4 Jerry Hendriks

EQ1 Jermaine Wattimena
EQ2 Maik Kuivenhoven
EQ3 Dimitri Van den Bergh
EQ4 Jan Dekker
EQ5 Danny Noppert
EQ6 Jose Justicia
EQ7 Zoran Lerchbacher
EQ8 Ronny Huybrechts

Host Nation Qualifier
HNQ1: Max Hopp  
HNQ2: Rene Eidams 
HNQ3: Tobias Müller 
HNQ4: Dragutin Horvat 

Europese Qualifiers Austrian Darts Open/European Tour 4
Uitslagen beslissende ronde
Cristo Reyes 6-3 Toni Alcinas 
Ron Meulenkamp 6-3 Mario Robbe
Max Hopp 6-4 Jermaine Wattimena
Simeon Heinz 6-2 Danny Noppert
Kevin Münch 6-2 Mike de Decker
Gabriel Clemens 6-5 Dragutin Horvat
Dimitri van den Bergh 6-3 Dennis Verhaegen
Ronny Huybrechts 6-1 Michael Hurtz

EQ1 Cristo Reyes
EQ2 Ron Meulenkamp
EQ3 Max Hopp
EQ4 Simeon Heinz
EQ5 Kevin Münch
EQ6 Gabriel Clemens
EQ7 Dimitri van den Bergh
EQ8 Ronny Huybrechts

  

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

15 Jul -Open Zeeland 2018: treedt jij in de voetsporen van profdarters?

13 Jul -Meeuwisse in het huwelijksbootje gestapt met zijn grote liefde Elaine

08 Jul -Speelschema World Matchplay 2018: oranje duel op dag één

05 Jul -Loting WMP 2018: debutant de Zwaan aan de bak tegen Van Gerwen

05 Jul -Loting World Matchplay zal vanavond om 20:00 uur plaatsvinden