Home PDC Gary Anderson haalt uit: “Boodschap is gericht aan alle lafaards”

Gary Anderson haalt uit: “Boodschap is gericht aan alle lafaards”

Na zijn openingspartij was Gary Anderson niet blij met zijn tegenstander Adam Gawlas. Hij beschuldigde hem van onsportief gedrag maar na zijn tweede duel ging de Schot nog een stuk verder.

Woensdagavond werd Ryan Searle met 5-3 verslagen maar wie dacht dat de tweevoudig wereldkampioen tot bedaren was gekomen heeft het mis. Hij zette zelfs de aanval in op meer collega’s.

Gary Anderson: “Ik wou dat ik hetzelfde kon terugdoen, maar dat hoort niet dus dat kan ik ook niet. Als je ze na afloop erop aanspreekt zeggen ze ‘ik heb niks gedaan’. Wees dan ook een vent en zeg ‘ik heb het gedaan en het werkte’, dan is het einde discussie.”

Daarna ging hij nog verder waarbij hij zijn collega’s woest uitmaakte voor lafaards zoals te horen is op deze beelden.

Hij vervolgt: “Ik weet dat er meer spelers zijn die er zo over denken maar die durven het niet te zeggen. Dat durf ik wel en daar krijg ik veel kritiek op, maar dat is dan maar zo. Dit onsportief gedrag is gewoon zielig en het gebeurt tegenwoordig veel meer dan vroeger.”

“Het is natuurlijk ook mijn fout en mijn zwakte dat ik mij erdoor laat beïnvloeden maar zo hoort darts niet te worden gespeeld in mijn ogen. Het is gedrag van kleine kinderen waar we naar kijken,” zo besluit de Schot.