Gary Anderson wint UK Open 2018, Corey Cadby is runner-up PDC
PDC

Gary Anderson wint UK Open 2018, Corey Cadby is runner-up

Gary Anderson wint UK Open 2018, Corey Cadby is runner-up

Het was een opmerkelijke editie van de UK Open. Voor het eerst werd het toernooi zonder publiek gespeeld vanwege de weeralarmen en een gesprongen waterleiding. Omdat het in de grote zaal 5 graden vroor werd er noodgedwongen in een kleine zaal gespeeld gevuld met uitsluitend spelers en genodigden van spelers.

Gary Anderson wist zich een weg te banen richting de finale waarin hij Corey Cadby tegenkwam. De Australiër kwam nog op een 4-1 voorsprong maar zag de titel uiteindelijk met 11-7 naar de Schot gaan.

Opmerkelijk waren ook de verliezend halve finalisten. De relatief onbekende namen Robert Owen en David Pallett wisten het te schoppen tot de laatste 4 van dit toernooi.
.
Halve finales
Gary Anderson (95,31) 11-7 David Pallett (87,40)
In het begin van deze partij had Pallett het initiatief die in de eerste 10 legs geen moment op een achterstand kwam. Hij kwam op een 4-2 en 5-3 voorsprong maar The Flying Scotsman maakte in de elfde leg 6-5 en gaf deze voorsprong daarna niet meer uit handen. Met een 105-finish liep hij uit naar 9-7 en twee legs later besloot hij de partij bijna met een 154-finish. In de herkansing viel vervolgens de beslissing waarmee Anderson de eerste speler was die zich plaatste voor de finale.

Robert Owen (90,15) 3-11 Corey Cadby (101,00)
Lange tijd leek het erop dat Robert Owen geen leg ging pakken in deze partij. De Australiër liep uit tot maar liefst 9-0 en kreeg zelfs de kans op 10-0. Hij baalde er dan ook zwaar van dat hij deze miste en zag daarop Owen op het scorebord verschijnen. Tot verrassing van velen pakte hij ook de twee legs die erop volgden waaronder één met een 120-finish. Van de ultieme comeback kwam het uiteindelijk toch niet want in de 14e leg gooide Cadby de winnende dubbel en dus mag hij het in de finale gaan opnemen tegen Gary Anderson.

Finale
Gary Anderson 11-7 Corey Cadby
De Australiër nam een voorsprong van 4-1 in de finale waarna The Flying Scotsman aan een inhaalrace begon met een 110-finish. Hij trok de stand gelijk naar 4-4 en nam daarna direct het initiatief over. Bij een stand van 7-5 zag hij Corey Cabdy een 170-finish op de bulls-eye missen. Anderson gooide nog een 108-finish voor 8-6 waarna Cadby nog één leg won, maar daarna was het over. Met 11-7 won Gary Anderson voor het eerst de UK Open-titel.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws