DutchEnglishFrenchGermanSpanish

GDO dag 2 avond ‘Vd Pas, Van Gerwen winnen, Wattimena onderuit’ | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

GDO dag 2 avond ‘Vd Pas, Van Gerwen winnen, Wattimena onderuit’

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔14.april 2018 18:40:46
GDO dag 2 avond ‘Vd Pas, Van Gerwen winnen, Wattimena onderuit’

Zaterdagavond om 19:15 uur ging de avondsessie van dag twee Euro tour verder. In het Duitse Saarbrücken kwamen vier Nederlanders in actie en één Belg. Zuiderbuur Dimitri van den Bergh heeft de afsluiter van de avond met zijn duel tegen de wereldkampioen Rob Cross.

De nummer één van de wereld Michael van Gerwen had de hand geschud met de Fries Noppert. In de derde wedstrijd Tilburger Benito van de Pas die Australiër Paul Nicholson het leven zuur zou proberen te maken. Van de Pas wist er een overwinning uit te slepen maar wel op zijn tenen. Twee Britten deden de aftrap, The King tegen James Wade deden de openingsdans van de avondsessie in de strijd om een plek op de finale dag van het German Darts Open wist King te winnen. Ook Daryl Gurney had geen enkele moeite met Rene Eidams en won met ruime cijfers. 

De oranje wedstrijd Van Gerwen versus Noppert eindigde in een makkelijke overwinning van de nummer één van de wereld Mighty Mike. De kleurrijke Peter Wright verslikte zich in de jonge Duitser Hopp die met 6-4 de Schot versloeg. Joe Cullen en Luke Humphries bevochten een close wedstrijd die uiteindelijk toch naar de geplaatste Joe Cullen ging. Tijdens de voorlaatste wedstrijd wist vandaar Jermaine Wattimena niet te presteren, Mensur Suljovic werd met 6-2 verslagen. Tijdens de afsluiter van de zaterdagavond kwam de wereldkampioen Cross in actie. Cross nam het op tegen the dreammaker Dimitri van den Bergh. De Belg kreeg helaas geen leg op het bord en verloor met 6-0 snoeihard van de wereldkampioen Rob Cross.

Programma avondsessie:
Mervyn King (94.2) 6-3 James Wade (95.03)
Meteen in de openingsleg weet The King te breaken, Wade weet de voorsprong van King niet meer in te lopen. The machine mist ook nog een paar kansjes om te finishen waardoor King ook niet het beste spel mee naar het podium hoefde te nemen.

Daryl Gurney (92.61) 6-1 Rene Eidams (81.72)
Eidams miste de kansjes die hij van Gurney kreeg waardoor de Noord-Ier SuperChin naar 5-0 kon weglopen. In leg zes mist Gurney dubbel 16 waardoor Eidams één kansje kreeg en de dubbel vond voor 5-1. De vreugde was voor korte tijd, na 17-darts gooide Daryl Gurney de winnende pijl.

Benito van de Pas (85.98) 6-5 Paul Nicholson (86.48)
Van de Pas had last van zijn elleboog waardoor hij sneller ging spelen. De Brabander had een engeltje op zijn schouder en kon optimaal gebruik maken van het missen van Nicholson. Zeven wedstrijdpijlen miste de man uit Australië die 4-1 en 4-2 voor kwam maar toch de wedstrijd uit handen gaf.

Michael van Gerwen (97.22) 6-1 Danny Noppert (88.61)
Tijdens het Nederlands onderonsje komt de Brabander 1-0 voor waarna een magere leg van beide de Fries op 1-1 brengt. Met een snoeiharde 164-finish op de bull komt MvG 2-1 voor. Leg vier krijgt de nummer één in 13-darts uit waarmee hij Noppert breekt. In leg vijf beland de eerste dart van Noppie in de vijf vanaf 114 waardoor hij de deur openzet voor MvG die 102-finisht voor 4-1. Ook in leg zes krijgt Danny Noppert een kans, de Fries mist tops waarna Van Gerwen 5-1 maakt. In leg zeven loopt mighty mike nog te knoeien op de dubbel waardoor Noppert vanuit een forse achterstand nog op 125 weet te komen als de Brabander eindelijk dubbel acht weet te vinden.

Peter Wright (92.3) 4-6 Max Hopp (94.82)
Duitser Max Hopp heeft voor eigen publiek voor een stunt gezorgd door Peter Wright eruit te gooien. De Schot kwam 4-2 voor waarna Hopp met een 11-darter de wedstrijd wist te keren. De Schot had zeker niet zijn beste avond en kon geen vuist meer maken waardoor de Maximiser vier legs op rij won. Om de wedstrijd te beslissen kon Hopp een 13-darter gooien maar de zenuwen kregen vat op de Duitser die drie wedstrijdpijlen miste waarna de vierde wel doel raakte voor de winst.

Joe Cullen (92.07) 6-5 Luke Humphries (92.6)
Een close wedstrijd waarin beide mannen niet voor elkaar onder deden, Cullen wist de zevende leg die hij begon in 11-darts te finishen waarna hij middels een 14-darter het verschil dacht te maken voor 5-3. Luke Humphries weet via een 13-dart leg terug te breaken waarna er een zenuwachtige leg volgt die uiteindelijk ook naar Humphries gaat. De elfde beslissende leg mag The Rockstar beginnen, met een sterke afsluitende leg weet Cullen in 14-darts de wedstrijd uiteindelijk in het slot te gooien.

Mensur Suljovic (94.86) 6-2 Jermaine Wattimena (88.25)
Tijdens de eerste drie legs van de ontmoeting met de Oostenrijker kon Wattimena niet de druk zetten die hij gewenst had. In leg vier krijgt Wattimena een kans die hij direct aangrijpt en 3-1 maakt. The Gentle gooit vervolgens een sterke 11-dart vijfde leg voor 4-1. Aan het begin van de zesde leg heeft Suljovic zijn gemiddelde weten op te krikken naar ruim 105, ook Wattimena die na drie legs de tachtig nog niet aantikte weet zijn gemiddelde richting de 90 te tillen. De 5-1 maakt Suljovic uiteindelijk in 20-darts waardoor zijn gemiddelde meteen zakt. De Nederlandse The Machine Gun maakt nog 5-2 waarna The Gentle het geluk heeft dat de Nederlander mist om de achtste leg te finishen en Suljovic dubbel 14 weet te raken voor een 6-2 overwinning.

Rob Cross (104.3) 6-0 Dimitri Van den Bergh (88.36)
Voltage weet in beurt twee al een 180-score te gooien en kom zonder veel moeite 2-0 voor. Cross zal er nog vier maximale scores bijgooien en een finish percentage behalen van 55.56 %. Voltage gooide meerdere 13-darters waardoor de Belg geen kansen kon forceren. Van den Bergh kon niet op stoom komen waardoor de Brit zonder druk met 6-0 door kon naar de finale dag. 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

17 Jul -Darts Inside: World Matchplay makkie voor Michael van Gerwen?

15 Jul -Open Zeeland 2018: treedt jij in de voetsporen van profdarters?

14 Jul -Michael Smith haalt zijn vinger open na perfect weekend in Shanghai

14 Jul -SDM: Smith pakt 1e WSoD titel na winst op o.a. Van Gerwen

14 Jul -VIDEO: Van Gerwen's 9-darter poging eindigde in 10 perfecte darts