Home PDC Durrant hoopt eerste ‘gecombineerde wereldkampioen’ te worden

Durrant hoopt eerste ‘gecombineerde wereldkampioen’ te worden

PDC

Glen Durrant beleeft 11 fantastische maanden, sinds zijn overstap naar de PDC in januari dit jaar. Hij won tweemaal een Players Championship en wist driemaal op rij in de halve finale van een major toernooi te belanden.

Maar Duzza is nog niet klaar, zijn doel is nu het komende wereldkampioenschap. Durrant kan daar geschiedenis schrijven als eerste speler die zich tegelijkertijd PDC en BDO wereldkampioen mag noemen.

Een stemmetje in mijn hoofd hoort John McDonald roepen dat ik de wereldkampioen ben van beide bonden zegt Durrant lachend tegenover Sky Sports. Maar het is een kleine stem. Op dit moment is het een droom.

De drievoudige BDO wereldkampioen zal op 21 december zijn debuut maken in de Alexandra Palace. “Ik ben nog nooit in Ally Pally geweest” geeft Durrant aan. Ik zal het leuk vinden om te ‘acclimatiseren’ en naar een partij kijken. Ik weet niet eens waar Alexandra Palace ligt”. 

Toen de 49-jarige zich bij de PDC aansloot, waren velen sceptisch over zijn niveau. Maar het bereiken van onder meer drie major halve finales, hebben zijn ‘geloofsbrieven’ onderschreven en twijfels weggenomen bij critici die van mening waren dat hij niet tegen de beste van de PDC opgewassen zou zijn. Duzza ergerde zich ongetwijfeld aan zulke suggesties.

“Als drievoudig wereldkampioen die de overstap maakt, kwam ik onder een vergrootglas te liggen vervolgt Durrant. Ik denk dat ik best optimistisch was. Ik heb het heel goed gedaan en ben mijn doelen voorbijgestreefd. Op social media zeiden mensen dat ik niet meer ben een pub-speler en dat ik niet met Van Gerwen en Anderson mee zou kunnen gaan”.

“Dus door bij de PDC te komen, titels te pakken, de semi te bereiken van enkele majors en op jacht te gaan naar de grootste prijs, ben ik maar voor een dag de beste speler van de wereld geweest. Dit legt critici het zwijgen op want ik lees elk bericht op social media”

“Net als tijdens de BDO dagen, zal ik tweemaal zo hard trainen dan normaal. Enkele trainingsessies s’ochtends, enkele trainingsessies s’avonds. Ik moet echt aan mijn dubbels werken. Maar ik ben super enthousiast”.

“Op mentaal gebied kom ik altijd in vorm. Dat is iets van mij, daar ben ik goed in. Ik zal op mijn best zijn voor Ally Pally. En dat is wat ik nu echt wil doen. Ik zal zoveel mogelijk de voorbereiding zoals bij de BDO hanteren. Ik weet dat de uitdaging groter is, het is enorm”.

Ongeacht wat er de komende weken gebeurt, zal de Engelsman terugkijken op een bijzonder eerste seizoen bij de PDC. Toch rust hij niet op zijn lauweren.

“Het is een wonderbaarlijk jaar geweest. Maar ik wil de kers op de taart en ik wil het heel goed doen in Ally Pally. Drie semi finales zijn geweldig maar ik ben een winnaar. Ik ben mijn spel al aan het analyseren en nagaan waar ik het beter had gekund na de halve finale nederlagen. Ik ben klaar voor de volgende stap”.