Home PDC Interview Paul Lim en Harith Lim: ”Geweldig om ieder jaar weer toegezongen...

Interview Paul Lim en Harith Lim: ”Geweldig om ieder jaar weer toegezongen te worden ”

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2018 ALEXANDRA PALACE,LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MARK WEBSTER V PAUL LIM PAUL LIM WINS

Naast Japan spraken we uiteraard ook met Paul Lim, de levende legende, en Harith Lim, die Wales met 5-3 naar huis stuurde. Als je alleen naar het heden kijkt zou dat als een stunt beschouwd kunnen worden, maar een kijk in de geschiedenis toont al aan dat Singapore voor niemand bang is. Zo wonnen ze in het verleden al van Schotland (2017, toen als 1e geplaatst) en Ierland (2014, toen als 8e geplaatst), terwijl Engeland vorig jaar een beslissende koppelpartij nodig had om Singapore uit te schakelen.

Paul Lim gooide direct wat olie op het vuur door de vraag waarom zij als de publiekslieveling gezien werden tegen de Welshmen Gerwyn Price, die door zijn karakter niet altijd even geliefd is bij het publiek, en Jonny Clayton te beantwoorden met: ”Wij zijn de good guys.” Om daarna er wat serieuzer in te gaan: ”De zaal zingt ieder jaar weer Singapore Singapore. Waarschijnlijk mogen ze ons gewoon graag en dat voelt echt geweldig. Ik denk dat het publiek gewoon graag de underdog steunt.” 

Singapore gaf aan ook blij te zijn dat ze Japan treffen: ”Het gaat om ons. Het wordt de wedstrijd van Azië. Dus ongeacht het resultaat tegen Japan zijn we blij.” 

Paul Lim was aanvankelijk minder blij toen de PDC Asia Tour, wat de Aziaten de kans biedt om zich te kwalificeren voor het PDC WK 2020, aan bod kwam. Wil je weten waarom? Luister dan het onderstaande interview.