Kyle Anderson levert PDC-tourkaart in, Kuivenhoven profiteert PDC
PDC

Kyle Anderson levert PDC-tourkaart in, Kuivenhoven profiteert

Kyle Anderson levert PDC-tourkaart in, Kuivenhoven profiteert

Kyle Anderson heeft besloten zijn PDC-tourkaart in te leveren, zodat hij in Australië er als vader kan zijn voor zijn zoon Charles en samen met zijn vrouw Tara verwachten ze een tweede kind in 2021. Dit betekent in dat Maik Kuivenhoven, die waarschijnlijk al in voorbereiding was op PDC Q-School waar hij in de Finalefase die 13 februari begint zou instromen, alsnog zijn PDC-tourkaart houdt. Hij is dan immers de nieuwe nummer 64 van de PDC na het PDC WK 2021.

De voormalig winnaar van de Auckland Darts Masters verbleef sinds de coronauitbraak in maart vorig jaar in Queensland, Australië, nadat hij naar huis teruggekeerd was vanuit het Verenigd Koninkrijk. The Original was sinds 2014 PDC-tourkaarthouder, nadat hij deze wist te behalen op PDC Q-School. In 2017 pakte hij zijn eerste, en enige, Players Championshiptitel. 2017 was sowieso zijn jaar want hij wist ook de Auckland Darts Masters te winnen na een sensationele finale tegen landgenoot Corey Cadby. Hij wist zowel op het PDC WK 2014 als in de halve finale van het European Championship 2017 een 9-darter op TV te gooien. Tevens wist hij in 2018 samen met Simon Whitlock de halve finale van de PDC World Cup te halen. Op het PDC WK haalde hij viermaal de laatste 32, maar wist nooit de laatste 16 te halen.

De 33-jarige speler speelt dit weekend in de Queensland Bubble de DPA (= Dart Players Australia, red.) Satellite Tour. Op het eerste toernooi haalde hij de laatste 16 en besloot vervolgens om zijn PDC-tourkaart in te leveren.

Anderson zei: ''Na het spelen in het DPA toernooi vandaag en in verband met de pandemie had ik een lang gesprek met mijn management en besloten om per direct mijn PDC-tourkaart in te leveren. Ik heb zeven geweldige jaren gekend bij de PDC, maar in de komende maand verwachten mijn vrouw en ik ons tweede kind. Dus het is wel zo eerlijk om mijn PDC-tourkaart in te leveren en een nieuwe ster de kans geef om zijn droom te bereiken. Ik wil de PDC bedanken voor hun geweldige steun, die ze mij gegeven hebben, en ik hoop iedereen weer te zien in de World Series in Australië.''

Mark Elkin, de manager van Kyle Anderson, voegde toe: ''Kyle heeft de laatste zeven jaar zoveel offers gebracht, zag zijn familie maar twee of drie keer in het jaar en dit heeft uiteindelijk zijn tol geëist. We hebben het meermaals gehad over zijn PDC-tourkaart en hij was vastberaden terug te komen op het PDC-circuit. Ik denk dat het genomen besluit een enorme last van zijn schouders haalt, wij wensen hem het beste en hij zal altijd deel blijven van ons team. We zullen hem nauwgezet blijven volgen op de DPA-Tour.''

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws