Home PDC Melbourne Darts Masters: Verslagen en uitslagen van alle wedstrijden

Melbourne Darts Masters: Verslagen en uitslagen van alle wedstrijden

Dartfreakz; Bas van den Berk

Michael van Gerwen is winnaar geworden van de Melbourne Darts Masters. Hij was in de finale met 8-3 te sterk voor Daryl Gurney. Na afloop sprak de Nederlander, die even een mindere periode kende, vol trots “Ik ben weer terug!”.

Voor het zover kwam moest hij eerst Peter Wright verslaan in de halve finale en dit lukte hem overtuigend al kwam er nog wel dit opmerkelijk moment aan te pas.

Eerder op de dag versloeg hij ook Gary Anderson in de kwartfinale. Een partij eerder zagen we echter het doek vallen voor Raymond van Barneveld die zijn meerdere moest erkennen in Snakebite.

Zaterdag 17 agustus
Kwartfinales
Peter Wright (94,91) 8-6 Raymond van Barneveld (94,40) (Video)
Op vrijdag gooide Van Barneveld nog het hoogste gemiddelde van de dag met ruim 106 gemiddeld maar vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in Peter Wright. Tot aan 5-5 bleven de heren aan elkaar gewaagd waarna Snakebite het verschil maakte.

Michael van Gerwen (101,66) 8-6 Gary Anderson (95,08) (Video)
De partij begon geweldig met gemiddelden ruim boven de 110,00. Ze maakten er een prachtig duel van waarin we ook enkele 9-darter pogingen voorbij zagen komen. Een perfecte leg zat er niet in maar met 8-6 trok de Nederlander wel aan het langste eind.

Rob Cross (102,86) 8-3 Damon Heta (87,20)
Daar waar ze elkaar vorige week nog in de finale troffen van de Brisbane Masters kon het contrast met vandaag bijna niet groter zijn. Vandaag bleek Heta namelijk zo goed als kansloos aangezien hij in de zevende leg pas voor het eerst pijlen op een dubbel kreeg. Cross won dan ook zonder moeite met 8-3.

Daryl Gurney (94,74) 8-4 Simon Whitlock (92,44)
De laatste ticket voor de halve finale ging naar Daryl Gurney. Hij wist Simon Whitlock voor zijn thuispubliek te verslaan met onder andere een prachtige 132-finish. Met 8-4 won hij de partij en daarom staat hij in de halve finale tegenover Rob Cross.

Halve finale
Peter Wright (82,61) 0-8 Michael van Gerwen (96,97) (Video)
In deze halve finale was het sterk spel van de Nederlander en Peter Wright die geen moment in de partij kwam. Hij stoorde zich ook aan Van Gerwen op het podium maar niets leek hem te helpen. Met maar liefst 8-0 versloeg Van Gerwen zijn tegenstander waarbij hij de partij bovendien op de bulls-eye uitgooide.

Rob Cross (96,25) 5-8 Daryl Gurney (98,15)
De heren waren aan elkaar gewaagd tot aan 5-5 maar toen trok Gurney een sprintje en plaatste zich zo voor de finale waarin een ontmoeting met Michael van Gerwen wacht.

Finale
Michael van Gerwen (99,00) 8-3 Daryl Gurney (100,60) (Video)
Tot aan 3-3 was het een spannende finale om te zien maar vanaf dat moment liet Van Gerwen zien waarom hij de nummer 1 van de wereld is.