Home PDC Van Gerwen: “Het was een matig weekend, nu eerst rust pakken”

Van Gerwen: “Het was een matig weekend, nu eerst rust pakken”

Hij verloor dit weekend geen partij en pakte de dubbelslag met zowel winst van de eerste als tweede Players Championship van het jaar. Toch was Michael van Gerwen na afloop van zijn tweede gewonnen finale (6-1) wederom niet tevreden. Direct na de finale sprak hij voor de camera van de PDC.

“Ik had geen goede dag en speelde matig. Tegen Luke Woodhouse had ik geluk dat hij de 4 wedstrijdpijlen miste. Ook op zaterdag was mijn spel al niet op zijn best,” aldus de nummer 1 van de wereld.

Het kwam op zondag uiteindelijk tot een climax in de finale tegen Corey Cadby. “In de finale deed Cadby iets te veel zijn best, maar ik zie een mooie toekomst voor hem. Met zijn talent kan hij makkelijk een top 10 speler worden. Het is een mooi ventje en we hebben veel plezier achter de schermen.”

Met 20.000 pond meer achter zijn naam kijkt Van Gerwen nu uit naar aanstaande donderdag wanneer de Premier League voor het eerst Duitsland aan doet. Het PDC-circus zal dan afreizen naar Berlijn.

“Ik ga nu eerst naar huis en pak mijn rust. Er komen een aantal belangrijke toernooien aan waaronder de UK Open. Maar ik kijk eerst uit naar donderdag als we met de Premier League naar Duitsland gaan. Darten is groeiende in Duitsland dus ik kijk er echt naar uit,” besluit Mighty Mike.