Newton "Toen ik voor de PL gebeld werd dacht ik: dit is een grap" PDC
PDC

Newton "Toen ik voor de PL gebeld werd dacht ik: dit is een grap"

Newton "Toen ik voor de PL gebeld werd dacht ik: dit is een grap"

Een dolblije Wes 'The Warrior' Newton zal zijn debuut maken op de komende Premier League Darts. Maar toen Newton door PDC voorzitter werd gebeld en te horen kreeg dat hij aan de Premier League 2013 mocht deelnemen, dacht de huidige nummer zeven van de wereld dat hij het slachtoffer was van een grap. Het was geen grap. Wes Newton mag samen met Michael van Gerwen en Robert Thornton debuteren op het invitatie toernooi. In de afgelopen twee jaar was niet uit de top tien van de wereldranglijst weg te slaan. Hij ontving het vorig jaar echter geen wildcard voor de Premier League, aangezien de felbegeerde tickets aan de winnaar van de Players Championship Finals 2012 Kevin Painter werden overhandigd en aan Andy Hamilton, finalist van het Ladbrokes wereldkampioenschap 2012.

Toen ik gebeld werd dacht ik dat één van van mijn vrienden mij in de maling namen. In eerste instantie geloofde ik het niet. Ik moest zelf aan Barry vragen of ik echt hoorde, wat ik dacht te horen. Ik heb die nacht niet geslapen. Ik ging naar mijn ouders en trilde van blijdschap toen ik het nieuws aan hen vertelde. Het zal een nieuwe ervaring voor mij zijn en ik kijk er naar uit om het podium te betreden voor mijn eerste partij. Elke speler wil de wereldkampioen zijn, maar iedereen wil ook aan de Premier League deelnemen. In zekere zin dacht ik: Hoe langer ik er over deed om aan de Premier League deel te nemen, hoe beter. Ik kon een betere speler worden en ik ben blij dat ik dit jaar kan deelnemen. Het is iets dat ik heel graag wilde en eindelijk is het zo ver. Ik ben in de zevende hemel. Ik denk dat het pas werkelijkheid wordt als ik het podium voor de eerste keer zal betreden.

Newton gaf zijn baan in de accountancy op om fulltime darter te worden. In 2009 zakte de Engelsman naar de 36ste plek van de wereldranglijst maar kwam daarna sterk terug door zeven Pro Tours te winnen en in twee tv finales te belanden. Op de World Matchplay van het vorig produceerde de 35-jarige een 9-darter. Dit laat zien wat ik in de afgelopen jaren bereikt hebt vervolgt Newton die zichzelf op de kaart zette nadat hij in zowel 2005 als 2006 de halve finale bereikte op het voormalige Las Vegas Desert Classic. Het was een moeilijke tijd en het zette mij aan het denken. Maar ik heb er veel werk in gestoken en het heeft zijn vruchten afgeworpen. De uitdaging is nu om meer te bereiken. Ik denk dat de Premier League mijn laatste puzzelstukje kan zijn om mij te helpen een major te winnen. Na de Premier League zal ik wat meer gewend zijn aan het grote publiek en doordat ik wekelijks tegen de topspelers zal uitkomen, kan ik hierop vooruit gaan.

Wes Newton treft Premier League 2009 kampioen James Wade op de eerste avond van de Premier League Darts 2013. Hun partij stat als tweede ingepland op het speelschema. Ook de partij tussen Raymond van Barneveld en Gary Anderson staat op het programma. De avond wordt afgesloten met de kraker tussen Phil Taylor en Michael van Gerwen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws