Home PDC Niels Zonneveld positief getest op Corona en PDC WK in gevaar

Niels Zonneveld positief getest op Corona en PDC WK in gevaar

Aankomend weekend had hij moeten spelen op de International Darts Open en deze ochtend werd hij nog gerekend tot de groep Nederlanders die in actie komen. Maar een positieve Corona test gooide roet in het eten voor Niels Zonneveld.

Het nieuws komt nu pas naar buiten maar de positieve test is begin oktober afgenomen. Zonneveld heeft inmiddels zijn periode van quarantaine erop zitten en is klachtenvrij zo laat hij weten tegenover Dartfreakz.

“Ik heb geen klachten meer en ik heb mijn quarantaine periode er al ruim een week op zitten, ik voel me weer top. Maar de GGD zegt dat iedereen minimaal 2 maanden eigenlijk positief zal testen, uitzonderingen daargelaten. Ik moet perse een negatieve PCR test hebben en dat is nu niet mogelijk terwijl ik dolgraag wil spelen” aldus de nummer 84 van de wereld.

Hij loopt daarmee niet alleen aankomend weekend mis maar ook zijn deelname aan het PDC WK kan hierdoor in gevaar komen.

Niels Zonneveld: “Ik zie deelname aan het PDC WK nu ook wel somber in, zeker ook als ik hierdoor ook de Winter Series zou missen. Als ik die mag gooien wordt het ook al lastig door het mislopen van de EuroTour. Maar het is niet onmogelijk.”

Eerder testten Stephen Bunting en Adrian Lewis positief voorafgaand aan de World Grand Prix. Hun namen prijken op dit moment nog op de deelnemerslijst voor aanstaand weekend maar of ze ook daadwerkelijk weer in actie komen is onbekend.