Painter: Het is leuk om 'regerend kampioen' genoemd te worden PDC
PDC

Painter: Het is leuk om 'regerend kampioen' genoemd te worden

Painter: Het is leuk om 'regerend kampioen' genoemd te worden

De foto van Kevin Painter die op zijn knieën viel na het winnen van de Players Championship Finals, was één van de specifieke plaatjes van 2011. De 45-jarige bereidt zich nu voor op het verdedigen van zijn titel en hoopt zondag weer een feestje te kunnen vieren. Painter wist het vorig jaar de titel naar zich toe te trekken door Mark Webster in de finale met 13-9 te verslaan en won hiermee zijn eerste major in zijn carrière.

De overwinning bracht Painter terug in de top 16 van de wereldranglijst, tevens ontving hij een wildcard voor de Premier League Darts van dit jaar. Painter doet de eerste stap om zijn titel te verdedigen op de vrijdagavond. Hij zal dan eerst van de in bloedvorm verkerende Michael van Gerwen moeten winnen. The Artist gaat het toernooi in elk geval met leuke herinneringen in.

Om mijn eerste en enige major te winnen was heel geweldig, geeft Painter aan. Toen ik het toernooi inging was ik niet bepaald in vorm, maar toen ik Colin Osborne in de eerste ronde versloeg, bekeek ik de loting. Ik wist dat ik in de volgende ronde tegen Gary Anderson zou moeten spelen en als ik hem had verslagen, zou ik mogelijk tegen Phil Taylor uitkomen. Maar er ging een wereld voor mij open. Gary speelde niet goed tegen mij en Mervyn King vesloeg Phil Taylor. Ik heb een goed resultaat in de onderlinge stand tegen Mervyn King en als ik hem kon verslaan, had ik een kansje.

Ik kwam door de kwartfinale heen en trof Scott Rand in de halve finale. Hij had twee pijlen om mij te verslaan, iets van 10-7, maar hij miste en kreeg de gelegenheid niet om zich te herstellen omdat ik een comeback maakte. Ik voelde mij goed toen ik de finale inging en ik fantaseerde daar echt over. Ik denk dat ik in de halve finale en de finale het beste gepresteerd heb en ik werd steeds beter in het toernooi. Ik kan niet geloven dat het jaar zo snel voorbij is gegaan. Ik kijk heel erg uit naar deze editie. Ik werd eerder nooit 'regerend kampioen' genoemd. Dit soort dingen zijn meestal voor spelers zoals Phil Taylor en Raymond van Barneveld weggelegd, het is dus leuk om deze titel te dragen.

Ik verkeer niet in een geweldige vorm maar mijn spel is oké en ik weet waartoe ik in staat ben op tv, voegt The Artist toe. Ik zal mij op mijn spel moeten concentreren maar ik denk niet dat er een extra druk op mijn schouders ligt omdat ik de titelhouder ben. Michael is de laatste tijd heel goed in vorm en hij is DE man van dit moment. Hij speelt ongelooflijk goed en alles lukt bij hem ook. Hij kan niet veel verkeerd doen dus ik denk dat het een taaie partij zal worden. Maar het format is enkel 'best of 11' legs en ik heb hem vaak verslagen. Ik zal wat tandjes moeten bijzetten maar op het podium laat ik mijn beste spel zien. Ik heb een redelijk Grand Slam of Darts achter de rug. Ik bereikte de kwartfinale. Als ik mijn dubbels had geraakt, had ik de halve finale bereikt.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws