PDC Q-School stand van zaken inclusief Nederlanders en Venken PDC
PDC

PDC Q-School stand van zaken inclusief Nederlanders en Venken

PDC Q-School stand van zaken inclusief Nederlanders en Venken

Vandaag is het alweer tijd voor de laatste dag van de Q-School en is het dus ook de laatste kans dit jaar om een felbegeerde PDC tourkaart te bemachtigen. Ook vandaag krijgen de beste vier spelers van de dag een PDC tourkaart. Maar ontvangen ook de twaalf spelers die het hoogst op de Q-School Order of Merit er een. Daarom besloten wij de stand na drie dagen hieronder te plaatsen tot en met de gedeelde 20e plek en de Nederlanders en Belg die daar buiten vallen te benoemen.

Voor deze Q-School Order of Merit kunnen de spelers iedere dag punten verdienen. Een derde ronde levert een punt op, een vierde ronde levert twee punten op, een vijfde ronde levert drie punten op, een plek bij de laatste 16 levert vijf punten op en een plek bij de laatste 8 levert negen punten op. Mochten er na vandaag spelers op een gedeelde plaats staan dan wordt er, indien het een cruciale plek dus net wel of net niet in de top12 betreft, onderscheid gemaakt volgens de 'countback'-regel. Dit houdt in dat eerst gekeken worden hoeveel punten de spelers vandaag hebben behaald, als dat gelijk is kijken ze naar gisteren enzovoorts tot er precies 12 overblijven. De ervaring leert dat spelers die 12 punten hebben een PDC tourkaart mogen ontvangen, terwijl het voor spelers met 11 punten afwachten is. Daarom gaan wij er in dit artikel ook van uit dat spelers 12 punten nodig hebben voor een PDC tourkaart.

Antonio Alcinas, Kirk Shepherd, Jamie Bain voeren de lijst aan met 15 punten en lijken via de Q-School Order of Merit een PDC tourkaart te gaan halen, indien ze vandaag niet bij de beste vier spelers belanden. Ze worden op de voet gevolgd door Sven Groen, Paul Nicholson en Steve Hine met 14 punten en ook zij lijken zich geen zorgen te hoeven maken.

Mickey Mansell en Madars Razma staan momenteel gedeelde zevende en lijken nog een puntje, dus een plek in de derde ronde, nodig te hebben om verzekerd te zijn van een PDC tourkaart.

Jimmy Hendriks staat momenteel op een gedeelde vijftiende plek met 7 punten en lijkt dus vandaag, net zoals gisteren, de laatste 16 te moeten behalen om via de Q-School Order of Merit een PDC tourkaart te halen. Dit zelfde geldt voor de talenten Callan Rydz, Adam Hunt, de Rus Boris Koltsov, die al meermaals op het PDC WK heeft gestaan, en Steve Douglas, die in 2000, 2012 en 2013 nog de laatste 16 op Lakeside haalde.

Onder andere Colin Roelofs, Ronnie Baxter, de getalenteerde Duitser Martin Schindler staan nog een plekje lager dan Jimmy Hendriks en hebben momenteel 6 punten en lijken dus een plek bij de laatste 8 te moeten bemachtigen.

Michael Plooy staat op 5 punten en zal dus ook de laatste 8 te moeten halen. Hetzelfde doel geldt voor Wilco Vermeulen, Carlo van Peer, Mareno Michels en Arjan Konterman, die op 4 punten staan. Ook Willy van de Wiel en Michel van der Horst lijken aan een plek bij de laatste 8 genoeg hebben, aangezien ze momenteel 3 punten hebben. Voor Jerry Hendriks, Maik Kuivenhoven en Michael van Dijk is er hoop dat een plek bij de laatste 8 vandaag hen genoeg punten oplevert. Zij hebben momenteel twee punten.

Bryan de Hoog, Ryan de Vreede en Davyd Venken hebben weliswaar een punt behaald, maar zullen vandaag naar alle waarschijnlijkheid de beste vier moeten halen om een PDC tourkaart te behalen. Tokan Ata, Danny Bosch, Stef Macare, Mario Robbe, Eelco Sieperda, Marco Smit, Benjamin van Erven en Kevin Veenstra zijn er nog niet in geslaagd om een punt te pakken en ook zij zullen dus de beste vier moeten halen vandaag om een PDC tourkaart te behalen.

Plek Naam Punten
1 Antonio Alcinas 15
1 Kirk Shepherd 15
1 Jamie Bain 15
4 Paul Nicholson 14
4 Steve Hine 14
4 Sven Groen 14
7 Mickey Mansell 11
7 Madars Razma 11
9 Chris Quantock 10
9 Matthew Edgar 10
11 Scott Derbyshire 9
11 Paul Harvey 9
11 Jose Sousa 9
14 Peter Jacques 8
15 Jimmy Hendriks 7
15 Adam Hunt 7
15 Callan Rydz 7
15 Boris Koltsov 7
15 Steve Douglas 7
20 Haruki Muramatsu 6
20 Ronnie Baxter 6
20 Kevin Thomas 6
20 Zoran Lerchbacher 6
20 Colin Roelofs 6
20 Jason Wilson 6
20 Jamie Landon 6
20 Martin Schindler 6
20 Adrian Gray 6
20 Justin Smith 6
20 John Norman junior 6
20 Craig Gilchrist 6
20 David Fatum 6
20 Darren Johnson 6
20 Radoslaw Szaganski 6
     
35 Michael Plooy 5
48 Wilco Vermeulen 4
48 Carlo van Peer 4
48 Mareno Michels 4
48 Arjan Konterman 4
70 Michel van der Horst 3
70 Willy van de Wiel 3
100 Maik Kuivenhoven 2
100 Jerry Hendriks 2
100 Michael van Dijk 2
153 Bryan de Hoog 1
153 Davyd Venken 1
153 Ryan de Vreede 1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws