Home PDC PDC Q School telt bijna 700 aanmeldingen in Engeland en Duitsland

PDC Q School telt bijna 700 aanmeldingen in Engeland en Duitsland

De inschrijving voor de PDC Q School heeft 668 deelnemers opgeleverd welke verdeeld over Engeland en Duitsland in actie zullen komen vanaf februari.

Het totaal aantal aanmeldingen voor de Britse Q-School komt uit op 397 aanmeldingen en de Europese Q-School bestaat uit 271 deelnemers. Bij de Britse variant wordt gestreden om ongeveer twee keer zoveel tourkaarten dan in de Europese variant.

Dinsdag wordt de indeling over alle poules bekendgemaakt door de PDC.

Nieuwe opzet
De PDC Q School 2021 zal worden gespeeld volgens een nieuwe opzet welke een eerste ronde en een finaleronde kent.

Spelers die hun Tourkaart na dit seizoen verliezen plaatsen zich direct voor de finaleronde van de PDC Q School. Hier worden ze vergezeld door spelers die in de top 16 van de PDC Challenge Tour en Development Tour Orders of Merit zijn geëindigd in 2020.

In de eerste ronde is het voor iedereen mogelijk om tijdens een drie dagen durend event deel te nemen om te strijden voor een plek in die finaleronde. Per locatie geldt er een maximum van 128 spelers per toernooi.

Wanneer het aantal deelnemers wordt overschreden wordt het toernooi opgedeeld volgens een willekeurige loting om de veiligheidsvoorschriften te kunnen waarborgen.

Per dag plaatst de top 4 zich voor de finaleronde en ook worden er rankingpunten uitgekeerd zodat er op basis van een Order of Merit aanvullend nog meer spelers zich kunnen plaatsen voor de finaleronde.

Tourkaarten
De tourkaarten worden pas vergeven tijdens de finaleronden waarbij er per dag twee tourkaarten zijn te verdienen bij de UK Qualifying School en één per dag bij de European Qualifying School.