Home PDC PDC WK dag 7: Huybrechts onderuit, vd Voort en Van Gerwen door

PDC WK dag 7: Huybrechts onderuit, vd Voort en Van Gerwen door

dartfreakz-1220

Een mooie avond darts op donderdag. Vandaag zien we de man die wereldberoemd werd door zijn 9-darter in 1990 tegen Jack McKenna.  Paul Lim gooide de perfecte leg tijdens het BDO wereldkampioenschap darts. De 58 jarige Lim zal het opnemen tegen Mohd Latif Sapup. Wanneer hij zal winnen neemt hij het op tegen van Gerwen. Mighty Mike zag net voor Lim zijn 9-darter gooide het levenslicht, nu 23 jaar na de historische avond kan Paul Lim van Gerwen treffen in de laatste partij van de avond. Ook de Belg Kim Huybrechts die recent zijn vader verloor komt in actie. De voor laatste wedstrijd is voor de boom lange Vincent van der Voort. De aftrap word gedaan door Mark Walsh en Darren Webster.

Het toernooi is in zijn geheel te zien via RTL7 en via de livestream van rtl7darts.nl. Klik hier voor het uitzendschema. Voor alle uitslagen zie het Ladbrokes wereldkampioenschap toernooicenter.


Mark Walsh
(88.58) 3-1 Darren Webster (87.60) (3-0) (3-1) (1-3) (3-1)
Walshie heeft de bull gewonnen en begint de eerste set die met 3-0 naar de Engelsman gaat. In de tweede leg kreeg Webster kansen maar liet die onbenut, in de laatste leg mist ook Walsh verschillende pijlen op de dubbel maar Webster was te ver achter gebleven waardoor hij geen gevaar was voor Walshie. Na de pauze weet Darren Webster ook op het scorebord te komen door de eerste leg te winnen. Deze 46 jarige Engelsman weet ook de eerste 180 score te gooien maar vergeet evenals in de eerste set te finishen waardoor Walsh 1-1 kan maken. Met een 56 finish weet Walshie Webster te breaken om 2-1 te maken. Webster weet al zijn derde 180 score te noteren maar moet toekijken hoe Walsh 76 uitgooit en de tweede set pakt.

Een 76 finish is goed voor de break op Walsh door Darren Webster. De Demolition Man weet de break niet te verzilveren als Mark Walsh 85 uitgooit om een break terug te zetten. Webster krijgt twee pijlen op tops om in de set te blijven maar mist. Als Walsh dubbel 16 mist vindt Webster tops om 1-2 te maken en in de set te blijven. Met Walsh op grote afstand mist Webster 121 voor de set, dubbel 9 in de herkansing brengt Webster de set winst. In set vier weet Webster zijn vijfde maximale te noteren en komt meer en meer in zijn ritme terwijl Walsh zijn gemiddelde langzaam onderuit zakt. Het is een 84 finish die Walshie op 1-0 voorsprong brengt in de vierde set en zijn geloof terug brengt. Op ruime afstand gaat ook de tweede leg naar Walsh. De leg van Webster blijft bij de Demolition Man middels een 72 finish. Walsh begint de vierde leg die hem de zege brengt via dubbel 10 en een plaats in de tweede ronde van dit PDC WK darts.


Paul Lim
(79.69) 4-1 Mohd Latif Sapup (65.58)
In een best of 7 voorronde wedstrijd word beslist wie de tegenstander word van Michael van Gerwen. De legendarische Paul Lim die de eerste 9-darts finish gooide tijdens een WK komt voor de 19e keer in actie tijdens een WK darts. Zijn tegenstander Mohd Latif Sapup, Lim komt op 1-0 voorsprong als hij tops raakt. De 49 jarige Maleisiër komt via dubbel vijf op 1-1. The Singapore Slinger Lim loopt relatief eenvoudig en verwacht uit naar 3-1 waarna hij mag beginnen aan de vijfde leg. De man uit Singapore wint eenvoudig met een matig gemiddelde van 80 deze voorronde en zal een tandje bij moeten zetten tegen van Gerwen later vanavond.


Kim Huybrechts
(98.79) 2-3 Scott Rand (97.82) (3-0) (0-3) (3-0) (1-3) (1-3)
“Mijn vader was mijn grootste fan, ik ga het voor hem doen. Voor en na wedstrijden kreeg ik altijd smsjes van mijn vader. Hij pushte me altijd om te gaan trainen, het word zwaar maar mijn vader zou het zeker gewild hebben dat ik speel” verklaarde Huybrechts kort voor zijn wedstrijd tegen Scott Rand. De 27 jarige Belg doet de aftrap van deze eerste ronde wedstrijd in Ally Pally. Dubbel vijf brengt The Hurricane op voorsprong nadat hij verschillende pijlen op de dubbel gemist had. In de tweede leg weet de Belg wel beter het buitenste doel te raken waarna Cool hand na 6 perfecte pijlen 147 over heeft voor een perfecte leg. Cool hand verspeeld zijn kaarten echter na de zevende pijl. De man uit Antwerpen deelt een enorme klap uit met een 127 finish om met 3-0 de eerste set te winnen.

Na de pauze pakt de man uit Coventry de eerste leg en vind zijn tweede 180 score wat de 180ste maximale van dit WK is. Huybrechts weet de dubbels nog niet goed te vinden, de Engelsman gooit met een 104 finish de tweede leg binnen met een break op de Belg. Ook de derde leg gaat overtuigend naar de 37 jarige Engelsman waarmee het 1-1 in sets is. De derde set begint Huybrechts subliem met zijn tweede 180-score en een dubbel 10 finish waarmee hij 1-0 voor komt in de derde set. Met zijn tweede pijl word tops gevonden waarmee hij zijn finish percentage van maar net op de 20% weet te verbeteren. De man uit Antwerpen mag de derde leg beginnen en weet deze met de Engelsman op ruime afstand via tops te finishen. (2-1 sets)

Dubbel 16 brengt de ex vrachtautochauffeur in de vierde set op 1-0 voorsprong. De derde 180 score van onze Zuiderbuur is zeer gewenst, als ook tops gevonden word is een gebruik deze partij doorbroken. De voorgaande drie sets gingen allemaal met 3-0 naar de winnaar. De Engelsman gooit 64 op een belangrijk moment uit voor 1-2. Na twee keer de dubbele bull krijgt Rand een pijl voor dubbel 16. De Engelsman mist maar ook Huybrechts mist komende vanaf 152 waarna Rand dubbel 8 uitgooit om met 301 de vierde set te pakken. Huybrechts mist drie pijlen op dubbel 18 waarna 82 gemist word door de Engelsman. In de herkansing gooit de belg dubbel 9 om 1-0 in de beslissende set voor te komen. De hoogst mogelijke finish gaat mis op de bull door de Engelsman waarna hij in de herkansing via dubbel 8 op 1-1 komt. Cool hand komt via dubbel 15 (90 finish) voor het eerst op voorsprong, Huybrechts in de problemen met een 1-2 achterstand in de beslissende set. Een 149 finish voor de wedstrijd blijft Huybrechts gespaard maar met de Belg op 102 vind de eerste pijl van de Engelsman dubbel 16 waarmee het over en uit is. Vorig jaar behaalde Huybrechts de kwartfinale en dit jaar zorgt Scott Rand voor een totaal onverwachte uitschakeling van de sympathieke Belg. Kim Huybrechts had zo graag meer gewild ter nagedachtenis aan zijn vader.


Vincent van der Voort
3-0 Stuart Kellett (3-1) (3-2) (3-1)
De 31 jarige Engelsman heeft de bull gewonnen en begint de wedstrijd tegen de man die het publiek maar niet stil kan krijgen.. Dubbel 4 brengt vd Voort de winst in de leg van de Engelsman, Kellett kwam met vd Voort op ruime achterstand als eerste op een dubbel. The Fastest Player in the World laat kansen liggen op de dubbel om 2-0 voor te komen. Kellett pakt de kans die hij krijgt met beide handen aan en komt weer op 1-1 waarmee hij de break ongedaan gemaakt heeft. De eerste maximale is voor de man uit Purmerend die blijft worstelen met de dubbels. Als Kellett het ook niet afmaakt pakt vd Voort de dubbel om 2-1 voor te komen. Een mooie 76 finish die goed is voor het zelfvertrouwen voor de Nederlander brengt de eerste set. Na de pauze pakt de Engelsman een break met een 70 finish. De Nederlander weet echter terug te breaken om de stand weer in evenwicht te brengen. Relatief eenvoudig komt vd Voort op 2-1 in een leg waarin de Engelsman nog druk zet met een maximale 180 score. De Engelse webdesigner voorkomt dat vd Voort de set pakt en behoud zijn leg 2-2. The Fastest Player in the World vindt dubbel 10 voor de set nadat Kellett twee pijlen voor de set winst gemist had.

Nananananana Vincent van der Voort ,van der Voort ,Vincent van der? Voort!!! word opgevolgd door Stand up when you love the darts.. De Engelsen blijven staan als Vincent van der Voort in Londen zijn pijlen laat spreken. De 31 jarige KO heeft zijn pijlen in de pauze laten afkoelen, na 10 minuten koelkast blijkt vd Voort wel op temperatuur als hij direct Kellett weet te breaken en in een razend tempo ook op 2-0 komt in de derde set. De Nederlander gooit zijn tweede 180 score maar kan niet voorkomen dat de Engelsman 84 uitgooit voor een 11-darter. In de vierde leg mist vd Voort drie pijlen op tops voor de set maar als de Engelsman het niet afmaakt gaat dubbel 20 uit. The Fastest Player in the World speelt zijn 12e WK en is door naar de tweede ronde.

Michael van Gerwen (90.64) 3-0 Paul Lim (87.60) (3-2) (3-1) (3-2)
“Ik heb een super jaar achter de rug met mooie dingen en goede prestaties. Ik wil dit mooie jaar ook perfect afsluiten. Een major gewonnen en het goede gevoel door getrokken door de finale van de GransSlam te spelen. Ik verloor van Raymond van Barneveld maar verliezen hoort erbij daar wordt je sterker van! Veel vertrouwen op de vloer opgedaan ook de jeugd toernooien tm 21 jaar heb ik het positieve eruit gehaald. Na Taylor ben ik de favoriet legt wel extra druk op maar ik wil de mensen een kerstcadeau geven. Heb leren omgaan met druk, heb zoveel teleurstellingen mee gemaakt hierdoor heb ik geleerd positief te denken en vooruit te kijken.” aldus een van Gerwen vol met zelf vertrouwen voor zijn eerste optreden van dit world championship darts. 23 jaar is de man uit Boxtel die al zoveel heeft bereikt een absoluut talent die getipt word als de wereld kampioen 2013. Met een 12-darter pakt Paul Lim de eerste leg die MvG was begonnen, de man uit Singapore is als een vuurpijl van start gegaan. Dubbel 10 brengt van Gerwen weer naast Lim, de eerste 180 score is van Mighty Mike. Dubbel 11 word gemist door de man uit Boxtel als Paul Lim dubbel 10 raakt om 2-1 voor te komen. Met Lim nog op 182 gooit van Gerwen de finish om 2-2 te maken. Met The Singapore Slinger wederom op ruime achterstand gooit van Gerwen de eerste set uit.

Ook na de pauze laat de 58 jarige Lim zien niet afgeschreven te zijn. Hij behoud zijn eigen leg en komt 1-0 voor, de Brabander mist dubbels waardoor Lim twee pijlen krijgt op tops. De ontlading is dan ook groot als van Gerwen alsnog de leg pakt. (1-1) Relatief eenvoudig pakt de Nederlander de derde leg waarmee hij Lim breakt en het doek langzaam valt voor de legendarische Paul Lim. Na de tweede pauze blijft van Gerwen problemen houden op de dubbel, Paul Lim gooit een magische maximale 170 finish om 1-1 te maken in de derde set. Antwoord van Mighty Mike die een 116 finish gooit om op 2-1 te komen. Lim gooit absoluut niet slecht maar is geen partij voor de Nederlander. Zonder de benodigde druk kan van Gerwen niet zijn vorm laten zien van de laatste maanden. Met de eerste pijl gooit Lim tops waarmee hij op 2-2 komt. Met The Singapore Slinger op een goeie finish gooit van Gerwen zichzelf naar de tweede ronde. Van Gerwen nog niet in een super toernooi ritme gooit toch relatief makkelijk de 58 jarige Lim uit het toernooi.