Players Championship Finals avond MvG exit, vd Voort door naar de L8 PDC
PDC

Players Championship Finals avond MvG exit, vd Voort door naar de L8

Players Championship Finals avond MvG exit, vd Voort door naar de L8

De Cash Converters Players Championship Finals heeft nog slechts een Nederlander in het veld. Vincent van der Voort liet gisteren zien goed in vorm te zijn. Vandaag versloeg de man uit Purmerend de in Engeland wonende Schot. In het Butlins Minehead Resort nam Mighty Mike het in de tweede wedstrijd op tegen Terry jenkins. The Bull jenkins speelde goed en wist de titel verdediger met 7-10 te stoppen.

The King ontmoet de man die op zijn retour leek maar weer ijzersterk terug is. De 54-jarige Taylor lijkt op tijd klaar voor het World Championship en verslaat The King met 7-10. In de afsluiter neemt Stephen Bunting het op tegen de Schot Anderson. Met 10-5 laat Anderson er geen gras overgroeien. The Flying Scotsman is met deze overwinning op de BDO wereldkampioen door naar de kwartfinale.

Voor het volledig speelschema van dit toernooi klik hier. Voor het live scorecenter klik hier.

Programma:
Peter Wright (94.21) v Vincent van der Voort (98.31) 5-10
The Dutch Destroyer begint niet scherp aan de wedstrijd waardoor Wright een 0-2 voorsprong kan opbouwen. Met een 15-darter weet de Nederlander zijn eerste leg te pakken. Snakebite maakt weer het verschil van twee legs door een 14-darter te beëindigen met en 84 finish. De man uit Purmerend weet in de zesde leg weer naast de in Engeland wonende Schot te komen. Het wil de 38-jarige van der Voort maar niet lukken op voorsprong te komen. De kleurrijke Wright weet twee legs op rij te pakken waarmee van der Voort weer achter de feiten aanloopt. Van der Voort weet zijn goede spel weer op te pakken en de wedstrijd volledig te keren. Hij loopt in een razend tempo uit naar 9-5 waarmee hij zes legs op rij weet te winnen. In de vijftiende leg weet fast Vinnie de dubbel maar niet te vinden. Snakebite kan niet profiteren waardoor de Nederlander het in de kwartfinale mag gaan openemn tegen Dean Winstanley. K.C. & The Sunshine Band met Give It Up zal morgen dus ook weer uit de luidsprekers klinken.

Michael van Gerwen (95.88) v Terry Jenkins (97.12) 7-10
Gisteren wist MvG zelfs met een mager dubbel percentage toch een gemiddelde te spelen van bijna 107. Ook vandaag lopen de dubbels niet goed bij de Nederlander. The Bull Jenkins weet hierdoor 2-0 voor te komen, de nummer 1 van de wereld weet ook twee legs op rij te winnen waarna Jenkins met een 117-finish zijn leg weet te pakken voor een 3-2 voorsprong. Direct na de pauze komt de man in het groen via een 100-finish weer op 3-3. In de achtste leg maakt van Gerwen een foutje door een score van 103 te gooien waarmee dubbel 1 overbleef. MvG weet dubbel 1 met de eerste pijl te vinden voor 4-4. De Gemondenaar kan de Bull maar niet van zich afschudden. Jenkins pakt de negende leg en weet een 97 finish te gooien voor een break en de 4-6 voorsprong. Een break is pas een break als je deze weet te verzilveren. Dat lukt the Bull niet doordat MvG een break terug pakt. Ook de Nederlander weet zijn break niet te verzilveren waardoor Jenkins de voorsprong weet te behouden. (5-7) het lukt de titel verdediger niet om Jenkins te stoppen, in de vijftiende leg word 164 gemist op de bull voor 7-8. Met de stand op 6-9 wordt het ijs erg dun.. Mighty Mike komt nog op 7-9 waarna de 51-jarige Engelsman 84 uitgooit met van Gerwen wachtende op 72.

Mervyn King (97.98) v Phil Taylor (103.06) 7-10
The power is back, of was hij nooit weg.. The King kon redelijk bij blijven maar kwam tekort om Taylor te stoppen. In de negende leg mist Taylor een perfecte leg op dubbel 12. Ook Thornton overkwam hetzelfde in zijn partij. Hoge finishes blijven uit, 93 is de hoogste van deze wedstrijd gegooid door Taylor in de openingsleg. In de 11e leg weet Taylor voor het eerst het verschil naar 3 legs te brengen. De 16-voudig wereldkampioen weet de voorsprong verder uit te bouwen naar vier legs als hij met een 68-finish 4-8 voor komt. Mervyn King weet twee legs te pakken om de achterstand wat te verkleinen. The power kruipt met een 76-finish dichter bij de overwinning en maakt het in de 17de leg af met een mooie 12-darts leg. Eindstand 7-10 in het voordeel van Phil the Power Taylor.

Gary Anderson (102.98) v Stephen Bunting (95.97) 10-5
De wedstrijd begint spectaculair, als Bunting een 95 finish mist weet Anderson via dubbel 16 te breaken. Met een 116 finish komt Bunting op een 0-2 voorsprong. Met een 89-finish weet de Schot 1-2 te maken. Er is een 12-dart leg nodig om de stand weer gelijk te trekken. Met een 48-finish weet the Flying Scotsman vor het eerst op een voorsprong te komen. Vanaf de zevende leg krijgt de Schot vleugels, met een 130-finish en een 11 darter loopt Anderson uit naar een 8-3 voorsprong. Bunting pakt nog twee legs terug maar weet Anderson niet te stoppen. Met een 14-dartleg weet Anderson een stokje voor Bunting te steken en zich te plaatsen bij de beste acht.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws