Raymond van Barneveld in 2017 weer vaste waarde op Pro Tour PDC
PDC

Raymond van Barneveld in 2017 weer vaste waarde op Pro Tour

Raymond van Barneveld in 2017 weer vaste waarde op Pro Tour

Vijfvoudig wereldkampioen heeft op Twitter aangegeven dat hij in 2017 zal proberen alle toernooien af te gaan met als doel om weer te klimmen op de PDC Order of Merit. De Hagenaar bevindt zich momenteel op de 14e plek. Deze plaats is het gevolg van zijn keuze in maart om minder Pro Tour toernooien te gooien en zich te richten op de TV-toernooien. Hiervan staan er in de komende drie maanden nog twee op het programma voor de Hagenaar, die meetellen voor de Order of Merit. Zo wordt van 12 tot en met 20 november de Grand Slam of Dart gehouden. Zo staat eind november de Players Championships Finals op de planning. Twee jaar geleden sneuvelde Raymond op dit toernooi al in de eerste ronde, goed voor 4000 pond. Hier ligt dus een kans voor Raymond om sprongen te maken op de ranglijst. Op het WK heeft Raymond echter een halve finaleplaats, twee jaar geleden goed voor 60.000 pond, te verdedigen en dus zal hij een goed resultaat neer moeten zetten in Alexandra Palace.

Raymond van Barneveld heeft aangegeven dat de tweede helft van het jaar de belangrijkste toernooien kent, zoals de World Grand Prix, de Grand Slam of Darts en uiteraard het wereldkampioenschap. Al zijn de World Series of Darts Finals en de Players Championship Finals ook geen onbelangrijke toernooien en hoopt hij er hier twee van te winnen.

Zijn laatste grote zege dateert echter alweer van mei 2014, toen hij de Premier League won. Op dit succes blikte de Hagenaar als volgt terug: 'Het was twee jaar geleden. Niemand dacht dat ik het kon winnen, maar toch deed ik het. Ik had vorig jaar een goed toernooi en versloeg Michael van Gerwen in de derde ronde en haalde de halve finale. Voor mij zijn het WK, de World Cup en natuurlijk de Premier League de belangrijkste toernooien.'

Raymond's ultieme doel een zesde wereldtitel aan zijn palmares toe te voegen. Overigens lijkt het Alexandra Palace hem te liggen getuige drie halve finaleplaatsen in de afgelopen vier jaar. Raymond acht het mogelijk, maar beseft dat het zeker niet vanzelf zal gaan: 'Nog een wereldtitel? Dat zou geweldig zijn. Ik geloof nog steeds dat ik een zesde wereldtitel kan bemachtigen, maar ik zal in vorm moeten zijn.'

Bron: joshsdartistry.wordpress.com.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws