Robert Thornton nog "in shock" na zijn fantastisch Pro Tour weekend PDC
PDC

Robert Thornton nog "in shock" na zijn fantastisch Pro Tour weekend

Robert Thornton nog "in shock" na zijn fantastisch Pro Tour weekend

Robert Thornton die met zijn dubbele overwinning een fantastisch Pro Tour weekend in Wigan achter de rug heeft, is nog "in shock". De Schot wist de Players Championship 7 en 8 op zijn naam te schrijven en verdiende in de afgelopen 48 uur £20.000,-. Hiermee kwam hij op plek negen binnen op de PDC Order of Merit. Ook was hij goed voor een hattrick. De UK Open 2012 kampioen won namelijk ook de zesde Players Championship die in april eveneens in Wigan werd gespeeld.

'Ik ben ontzettend blij geeft de 46-jarige aan. Het zijn fantastische dagen geweest. Alles viel op zijn plaats. Eerder in dit jaar ging het niet goed, maar nu gaat het de goede kant op. Ik ben trots op mijn prestatie want er zijn niet veel spelers die beide toernooien in één weekend hebben gewonnen, laat staan drie op rij. Maar ik denk nu al aan mijn volgende partij. Ik ben nu vrij constant en het ziet er goed uit voor de rest van het jaar'.

Thornton won op weg naar zijn tweede Pro Tour zege op rij van enkele grote namen. Zaterdag werden onder andere John Part, James Wade en Kim Huybrechts aan de kant gezet. Landgenoot Gary Anderson die goed op weg was zijn vijfde Pro Tour titel van het jaar te pakken, werd in de halve finale verslagen. In de finale won The Thorn na een spannende nek-aan-nekrace nipt van Jeugd WK finalist Keegan Brown.

Op de zondag pakte hij de dubbel na zeges op onder andere Dean Winstanley en Justin Pipe en gemiddeldes van 101 in zowel de kwartfinale tegen Darren Webster, als in de halve finale tegen Stephen Bunting. In de finale stond hij tegenover meervoudig finalist Terry Jenkins en trok de partij met een 121 op de bull naar zich toe.

Robert Thornton komt aanstaande donderdag tijdens de Premier League Darts weer in actie. Dan speelt hij in Newcastle tegen Adrian Lewis. Beide spelers kunnen de play-offs niet meer halen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws