Home PDC Steve Beaton gaat geschiedenisboeken in na historische 9-darter

Steve Beaton gaat geschiedenisboeken in na historische 9-darter

UNIBET GRAND PRIX 2018 CONVENTION CENTRE, CITY WEST HOTEL, DUBLIN IRELAND PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND1 ROB CROSS V STEVE BEATON STEVE BEATON IN ACTION

Steve Beaton wist vrijdagmiddag 26 april 2019 een historische 9-darter te gooien. The Bronzed Adonis deed dit in de eerste ronde van het German Darts Open, ook bekend als European Tour 4, tegen voormalig PDC WK finalist Kirk Shepherd. 

Beaton was op dat moment 55 jaar en 21 dagen. Hierdoor is de sympathieke Engelsman de oudste speler die een 9-darter op een PDC-podium gooit. Hiermee ontnam hij het record van Phil Taylor. The Power gooide immers op 15 augustus 2015 tijdens de Sydney Darts Masters de perfecte leg. De man uit Stoke-on-Trent was op dat moment met 55 jaar en 9 dagen net iets jonger. 

Beaton is wellicht de enige speler die blij is dat Paul Lim op 23 december 2017 tijdens het PDC WK 2018 de dubbel 12 miste voor een 9-darter tegen niemand minder dan Gary Anderson. Social media ontplofte op dat moment met reacties dat iedereen het de toenmalige 64-jarige Singapore Slinger enorm gegund had. Als Lim hem wel gegooid had zou hij niet de enige speler zijn die zowel op het BDO WK als het PDC WK een 9-darter gooide maar zou dan ook het record van oudste speler die een 9-darter op het PDC-podium gooit uit handen van Steve Beaton hebben gehouden.

Bron: Bas Engelen/Premium Dart Data