Home PDC Van der Voort en Van den Bergh naar de L8, exit voor...

Van der Voort en Van den Bergh naar de L8, exit voor Noppie

BETFRED WORLD MATCHPLAY 2020 MARSHALL ARENA, MILTON KEYNES PIC LAWRENCE LUSTIG ROUND1 GERWYN PRICE V DANNY NOPPERT DANNY NOPPERT IN ACTION

Het is alweer even geleden dat The Dutch Destroyer de eerste ronde wist te overleven tijdens de Matchplay, na 2011 wist hij de eerste ronde niet meer door te komen. In 2009 speelde hij de kwartfinale waarin hij ook 11-jaar later zal optreden, Van der Voort speelde een puike wedstrijd. Met goede scores en subliem finishen wist hij de wedstrijd tegen Gurney te domineren en ruim te winnen voor een plek bij de laatste acht.

Ook de Belg Van den Bergh wist de kwartfinale te halen door een wedstrijd die gekenmerkt werd door breaks te winnen met 11-9. The Dreammaker gooide vier 100+ finishes waaronder een 138 en wist met vijf maximums de Engelse Cullen buitenspel te zetten. Zuiderbuur Van den Bergh debuteert op de Matchplay, de tweevoudig jeugd wereldkampioen versloeg in de eerste ronde Nathan Aspinall en treft in de kwartfinale Adrian Lewis.

De huidige PDC wereldkampioen Peter Wright heeft de Matchplay verlaten, drievoudig BDO wereldkampioen Glen Durrant was een maatje te groot. Snakebite vocht zich nog terug tot 7-7 maar wist zelfs na een pijlen wissel Duzza niet onder druk te zetten. De Brit won uiteindelijk met 8-11.

Noppert debuteerde in 2019 waar hij in de eerste ronde slachtoffer werd van Gary Anderson, voor de Fries de eerste keer dat hij tijdens de Matchplay een tweede duel mag gooien. Noppie mocht de avond afsluiten tegen Adrian Lewis die in de eerste ronde indruk maakte. De Fries kon de eerste twaalf legs goed bolwerken, Lewis wist zich los te maken van de Nederlander die de betere was in dit duel. Jackpot heeft zich blijkbaar tijdens de ‘corona break’ weten te hervinden en is scherp om ver te komen in de Marshall Arena te Milton Keynes.

Hieronder kun je per wedstrijd een uitgebreid verslag terug lezen.

De wedstrijden:
Daryl Gurney (93.79) v Vincent van der Voort (97.71) 5-11 
The Dutch Destroyer gaat als een raket van start, in de eerste drie legs mist de Nederlander bijna niets. Leg vier werkt het mee dat de Noord-Ier nog niet zijn beste spel laat zien en de vijfde leg net voor de pauze gooit Van der Voort 79 uit in 15-darts. Na de eerste pauze wordt Vd Voort gebroken in 13-darts waarna hij de break weet te verzilveren om terug te komen naar 2-5. De Noord-Hollander herpakt zich door de achtste leg keurig in 15-darts tachtig uit te gooien. In de Gurney leg gooit Van der Voort opnieuw tachtig uit, ditmaal in 14-darts voor een break en een 2-7 voorsprong. Net voor de tweede pauze gooit de Nederlander 96 uit om de break te verzilveren en 2-8 voor te komen.


PIC LAWRENCE LUSTIG
ROUND 2
DARYL GURNEY V VINCENT VAN DER VOORT
Vincent VAN DER VOORT IN ACTION

Ook na de pauze staat de inwoner van Purmerend weer na 9 pijlen op een dubbel, hij gooit zich dood maar hersteld in de herkansing om 2-9 te maken. De Nederlander start direct weer met een maximale score en komt 2-10 voor. In leg dertien mist de 44-jarige Van der Voort een pijl voor een plek bij de laatste acht op de bull waardoor SuperChin 3-10 kan maken en de Noord-Hollander begint aan leg veertien. Fast Vinnie staat sterk te finishen en wist vijf 180-scores te gooien maar mist zijn tweede wedstrijdpijl vanaf 132 op tops waarna Gurney 4-10 maakt voor een break. Met een knappe 82-finish weet de Noord-Ier zijn break te verzilveren waarna Van der Voort een gat slaat en zijn plek in de kwartfinale zeker stelt met een 5-11 overwinning.

Dimitri Van den Bergh (93.97) v Joe Cullen (92.81) 11-9 
Met een 105-finish start Van den Bergh veel belovend, ook Cullen behoud zijn leg waarna de Brit via een strakke 112-finish op de bull de Belg weet te breaken voor 1-2. The DreamMaker is niet voor de poes en breakt direct terug met een ijzersterke 118-finish. Net voor de pauze lukt het de Belg niet om de break te verzilveren, Cullen breakt terug via dubbel één en komt 2-3 voor. Na de pauze weet Cullen met twee 14-darter uit te lopen tot 2-5. Van den Bergh weet de Brit te stoppen met en 138-finish waarna hij de break weet te verzilveren voor 4-5. De Belg krijgt kansen om 5-5 te maken maar mist waardoor hij uit frustratie een pijl zonder kijken naar het bord gooit wat reglementair niet is toegestaan. De 31-jarige The Rockstar maakt de tiende leg wel af en komt 4-6 voor.


PIC LAWRENCE LUSTIG
ROUND 2
DIMITRI VAN DEN BERGH V JOE CULLEN
DIMITRI VAN DEN BERGH IN ACTION

Nadat beide heren de eigen leg behouden gooit Cullen een 11-darter om 5-8 voor te komen.  Van den Bergh breakt echter terug, behoud zijn leg en breakt opnieuw om 8-8 te maken. In leg zeventien weet Van den Bergh weer op voorsprong te komen door de vierde leg op rij te winnen met een 104-finish. Wederom een strakke 118-finish voor de 31-jarige man uit Bradford brengt de score weer gelijk op 9-9. The DreamMaker uit Merksem weet op het nippertje zijn leg te behouden voor 10-9. Van den Bergh gooit op het juiste moment zijn vijfde 180-score waarna hij zijn eerste vier wedstrijdpijlen mist maar in de herkansing weet hij zich te herstellen en gooit dubbel één voor een plek in de kwartfinale. 

Peter Wright (100.87) v Glen Durrant (98.36) 8-11 
Voor de eerste pauze weet de wereldkampioen Wright en 12-darter te noteren voor een 4-1 voorsprong. Duzza blijkbaar niet onder de indruk tijdens de pauze gezien hij met een 13-darts 99-finish de eerste leg na de pauze pakt voor 4-2. De 49-jarige Brit weet vervolgens Snakebite te breaken met een 108-finish die hij weet te verzilveren voor 4-4. Vervolgens weet de drievoudig BDO wereldkampioen Wright te breaken met een 104-finish. Durrant weet net voor de tweede pauze ook nog sterk 92 te finishen waarmee hij de break verzilverd en 4-6 voor de pauze in gaat. Na de pauze weet Duzza zijn zesde leg op rij te pakken in 11-darts waarna Snakebite zijn tanden in Durrant zet. Met een 16- en een 12-darts bull finish komt Wright 6-7 terug in de wedstrijd. Als Wright ook 121 op de bull uitgooit begint de wedstrijd opnieuw. (7-7)

De 50-jarige Schot woonachtig in Engeland heeft inmiddels zijn tweede setje pijlen van de wedstrijd uit de verpakking gehaald en gooit tegen de 102 gemiddeld als hij 8-7 voor weet te komen. Duzza weet te voorkomen dat Wright uitloopt en maakt 8-8, Durrant begint vervolgens met 180-174 maar de triple word niet gevonden waardoor de perfecte leg achterwegen blijft maar hem wel 8-9 voor brengt. Als Duzza 74 uitgooit voor de eigen leg komt Wright in een lastig parket. Wright krijgt er in de negentiende leg geen triple in waardoor Duzza aanzet met een maximale 180-score en 90 weet te finishen voor de overwinning.

Danny Noppert (83.92) v Adrian Lewis (96.43) 7-11 
In de openingsfase heeft Lewis een 107-finish nodig om zijn leg te behouden 1-1. Noppert mist vervolgens een 146-finish op dubbel 16 maar i n de herkansing weet hij wel doel te vinden. Leg vier blijft relatief eenvoudig bij Jackpot waarna Noppie mag aanvangen voor leg vijf. De Fries komt in zijn leg niet in de problemen en gaat 3-2 de eerste pauze in. Na de pauze komt Lewis met een 13-darter terug aan de oche om zijn eigen leg te behouden. Een 88-finish brengt de eerste break van de wedstrijd, Lewis komt hiermee 3-4 voor. 

De Fries komt triples te kort tegen de gretige Brit die ruim 105 staat te spelen. In leg acht mist Lewis een handje vol op de dubbel waardoor Noppie kan re-breaken voor 4-4. Een 107-finish van de Fries brengt hem 5-4. Na een matige tiende leg gaan de mannen met het scorebord op 5-5 de tweede en laatste pauze in. Lewis komt met een 120-finish lekker terug uit de pauze, De Fries maakt nog 6-6 waarna de Engelsman wegloopt naar 6-10. De 17de leg weet de man uit Joure nog te pakken met een 64-finish waarna Adrian Lewis met een 11-darter de wedstrijd in het slot gooit.