Van Barneveld: "Ben hopeloos uit vorm, we zien wel waar het strandt" PDC
PDC

Van Barneveld: "Ben hopeloos uit vorm, we zien wel waar het strandt"

Van Barneveld: "Ben hopeloos uit vorm, we zien wel waar het strandt"

Tijdens de King of Darts kreeg Raymond van Barneveld driemaal harde klop van de inmiddels gepensioneerde Phil Taylor en hij verkeert op dit moment dan ook in 'een hopeloze vorm'.

De Nederlander wacht dan ook een loodzware opgave om zich in zijn afscheidsjaar alsnog te plaatsen voor het PDC WK 2020.

"Ik maak me er geen zorgen over, maar ik moet het nog wel even doen. Het kan een onsje beter. Het gooien gaat niet echt lekker. Op het WK van iemand verliezen uit Litouwen deed natuurlijk wel wat met me. Bovendien spelen hier en daar wat dingen op, waarvan ik dacht dat ik sterk genoeg was om die te overwinnen, maar dat blijkt dus achteraf van niet," aldus de Hagenaar.

Hij vervolgt: "Ik ben helemaal hopeloos uit vorm, getuige de uitslagen tegen Taylor. Ik heb ook weinig getraind de afgelopen weken. Dat moet ik dus binnenkort weer goed oppakken, want anders sta ik straks niet op de televisietoernooien en dat is natuurlijk wel de bedoeling. We zien wel waar het schip strandt."

De Nederlander heeft duidelijk moeite met de gedachte om zijn pijlen te moeten neerleggen. Zijn oorspronkelijk doel was om door te gaan tot zijn 55e maar dit zit er niet meer in.

"Het stoppen valt me zwaar. Ik ben er al maanden echt emotioneel onder. Dat heeft natuurlijk ook effect op mijn manier van spelen. Ik wil eigenlijk doorgaan tot mijn 55e, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar als er niet meer in zit, dan moet ik kritisch zijn naar mezelf en zeggen: het is mooi geweest zo," aldus Barney.

Om te voorkomen dat hij een nog grotere duikeling op de PDC Order of Merit gaat maken heeft hij besloten zelf het initiatief te nemen om de touwtjes in handen te houden.

Hij besluit tot slot: "Ik wil de regie in eigen handen houden. Baxter, Burnett, Part: ze drijven allemaal af in het darten. Ik wil dat niet als vijfvoudig wereldkampioen. Ik ga voor in de bus zitten en bepaal zelf wat er gaat gebeuren. Met nog een jaar te gaan weet ik dat ik hard moet werken. Ik wil het WK halen. En het liefst ook winnen."
Zo verklaarde Raymond van Barneveld tegen nu.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws