Home PDC Van Barneveld: ‘Ik wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen’

Van Barneveld: ‘Ik wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen’

Barney_Cham

Raymond van Barneveld heeft op de PDC site laten weten dat hij graag zo hoog mogelijk wil eindigen bij de Premier League of Darts. Hij staat op dit moment op de 7e plaats vlak boven Terry Jenkins. Een plek bij de play-offs zit er al en tijdje niet meer in maar toch wil hij laten zien dat hij absoluut nog niet afgeschreven mag worden. De Nederlander lijkt de laatste weken weer op de weg terug na een zware periode. Overwinningen op Terry Jenkins en Mervyn King bevestigen dit.  Daarnaast wist hij tegen Terry Jenkins ook nog is een schitterende 9-darter te gooien.

Aankomende donderdag staat er een ontmoeting met Ronnie Baxter op het programma, voor ‘Barney’ is er totaal geen druk meer maar voor Baxter daarintegen zal het één van zijn belangrijkste wedstrijden van zijn carriere worden. “Op mij zal aankomende donderdag geen druk staan,” zei Raymond van Barneveld. “Alle druk zal bij Ronnie liggen. Ikzelf zal gaan proberen om te gooien zoals ik de laatste twee weken deed en ik hoop dat dit genoeg is om de overwinning te pakken. Vorige week was alle druk bij Mervyn en deze week zal Ronnie daar mee om moeten gaan, terwijl ik gewoon kan genieten van het spel. Ronnie heeft dit jaar indruk op me gemaakt, hij heeft een serie aan zeer goede resultaten neer gezet. Ik mag niet makkelijk over deze partij denken en zal vol aan de bak moeten.”

Vorige week wist ‘Barney’ van de laatste plek af te komen ten koste van Terry Jenkins. Hij kan nu zelfs nog boven Adrian Lewis komen als alles in zijn voordeel valt aankomende donderdag. “Ik wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen,” zei de Nederlander. “Ik probeer er gewoon het beste van te maken en als ik deze vorm kan vasthouden zou ik graag willen dat de Premier League of Darts nog vijf weken langer zou duren. Ik heb tegen mezelf gezegt dat ik moet geloven in mezelf en daar probeer ik nu op verder te bouwen. Ik heb dit jaar acht wedstrijden verloren en daar ben ik niet blij mee maar ik kan mijn tegenstanders niet controleren, het enige wat ik kan doen is goed spelen,” aldus Raymond van Barneveld.

Ondertussen heeft Raymond een speciale fles Whyte & Mackay Whiskey aangeboden gekregen omdat hij een 9-darter wist te gooien in Aberdeen. Het was de tweede 9-darter ooit tijdens de Premier League of Darts en beiden werden gegooid door Raymond van Barneveld. “We willen Raymond op deze manier feliciteren,” zei Philip Mcteer. “Het is een fantastische prestatie en daar hoort ook een toepasselijke beloning bij. Als beloning hebben we hem een 30 jaar oude fles Whyte & Mackay whiskey gegeven. Zo kan één van de beste darters ooit deze geweldige prestatie vieren met één van de beste whiskey’s ooit. Net als onze whiskey is Raymond altijd constant, vloeiend en een geweldige publiekslieveling,” aldus Philip Mcteer.