Home PDC Van Gerwen over twijfels Van Barneveld: “Hij moet z’n klep houden”

Van Gerwen over twijfels Van Barneveld: “Hij moet z’n klep houden”

Eind vorige week liet Raymond van Barneveld weten dat hij overweegt om met onmiddellijke ingang te stoppen zonder deel te nemen aan het PDC WK.

Dit nieuws is ook Michael van Gerwen ter oren gekomen en die heeft er een duidelijke mening over tegenover NUsport.

“Het hele afscheid duurt allemaal te lang. Het is veel te veel een poppenkast aan het worden. Ik vind dat hij gewoon zijn klep moet houden,” aldus de nummer 1 van de wereld.

Van Gerwen is er dan ook van overtuigd dat hij gewoon zal deelnemen aan het PDC WK en dat dit weer is geroepen in een emotionele bui. De uitspraak kwam bovendien na het verloren duel tegen Van Gerwen op de Zwarte Cross.

“Hij was toen weer helemaal over de zeik en dat snap ik ook wel want Raymond is een winnaar. Hij wil altijd het beste laten zien, maar het is er nu niet meer. Daar baalt hij natuurlijk gruwelijk van. Maar juist dan moet je een keuze maken en dus niet speculeren over je toekomst. Hij gaat straks toch wel naar het WK. Dan moet hij dat soort dingen allemaal niet roepen. Hij moet een standpunt innemen. Zo van: ik ga wel of niet meedoen. Niet de hele tijd dat getwijfel.”

Bovendien doet de Brabander nog een opvallende uitspraak waaruit opgemaakt kan worden dat Raymond van Barneveld misschien helemaal niet bezig is met een afscheidsjaar.

“Hij heeft tegen mij gezegd dat hij misschien wel doorgaat. Maar zijn manager Jaco zegt dat hij gaat stoppen. Ik weet het niet. Ik durf daar geen antwoord op te geven. Het ligt eraan hoe zijn situatie na dit jaar is. Hij zit midden in een scheiding. Je weet nooit hoe dat afloopt.”