Home PDC Waites zegt baan op om voor het grote geld te gaan bij...

Waites zegt baan op om voor het grote geld te gaan bij de PDC

Scott Waites bemachtigde in januari een tourkaart en begon aan een stabiele start om het grote geld te verdienen bij de PDC. Zijn prestaties op de afgelopen UK Open zijn hoopvol (hij boekte drie overtuigende overwinningen) maar de voormalige BDO-er geeft ook aan dat men nog niets heeft gezien en het beste nog moet komen.

De tweevoudige BDO wereldkampioen had nog gewoon een fulltime baan maar na het bemachtigen van de tourkaart diende hij zijn ontslag in bij zijn werkgever. Bij de BDO maakte het prijzengeld het niet mogelijk zijn baan op te geven. Woensdag was zijn laatste werkdag. De Engelsman wachtte namelijk tot zijn werkgever iemand anders in dienst had kunnen nemen en hij de nieuwe collega had kunnen inwerken.

Waites heeft nu alle tijd die hij nodig heeft om te trainen, omdat het darten stil ligt als gevolg van de coronacrisis en hij gestopt is met werken. Scotty 2 Hotty heeft grote verwachtingen als hij weer competitief in actie komt.

“Ik denk dat ik tot nu toe geen slechte start heb gemaakt bij de PDC, gelet op de 6.000 pond die ik voorlopig heb verdiend” zegt Waites in Metro.co.uk. “Maar op de Tour ben ik niet verder gekomen dan tot de derde ronde en vanaf hier begint het prijzengeld te stijgen”.

“Aangezien ik nu gestopt ben met werken en ik nu meer kan trainen, hoop ik mijn gemiddelde te kunnen bijschaven. Dit zal een begin zijn om mij aan derde, vierde en vijfde ronde zeges te helpen en de andere spelers een partij te geven. Op zulk niveau kan je je baan niet behouden, daarnaast voldoende trainen en het niveau dat je nodig hebt blijven halen. Dat gaat niet samen”.

Waites speelde zich reeds in de kijker bij de PDC toen hij in 2010 de Grand Slam of Darts titel naar zich toetrok. Hij is tot nu toe de enige die als BDO-speler deze prestatie boekte. De 43-jarige speelde ook op andere edities van de Grand Slam of Darts en hij heeft dus ruime ervaring met de PDC jongens. Toch heeft hij tijd nodig om zich bij de PDC aan te passen, na zijn switch.

“Ik heb het druk gehad. Het is niet het makkelijkste wat ik ooit gedaan heb. Het niveau bij de PDC is fenomenaal. Wat je op tv ziet is geweldig maar ik wil zeggen dat het niveau van de partijen die achter gesloten deuren worden gespeeld op de Pro Tours, beter is. De gemiddeldes die daar worden geboekt zijn niet normaal”.

“Ze kunnen allemaal darten. Als je niet rond het 100 gemiddelde gooit, zal je geen wedstrijden winnen. Ik verlies met 100 gemiddelde. Ik ben dan van mening dat ik niets verkeerd gedaan heb in die partij en dat ik alleen wat rust nodig heb. Maar niemand gaat rekening hiermee houden omdat het grote geld wacht”.