WMP2018 De Zwaan knikkert ook Lewis eruit, Barney na thriller exit PDC
PDC

WMP2018 De Zwaan knikkert ook Lewis eruit, Barney na thriller exit

WMP2018 De Zwaan knikkert ook Lewis eruit, Barney na thriller exit

In Blackpool is na dinsdagavond nog slechts één Nederlander in de race om de titel. Ook zit er nog een Belg in het toernooi, Kim Huybrechts zal morgen in actie komen tegen Peter Wright. Jeffrey de Zwaan zorgde voor tijdens de BetVictor World Matchplay toen hij tijdens de openingsavond top favoriet Michael van Gerwen naar huis stuurde. De Zwaan wist in ronde twee ook Jackpot Adrian Lewis eruit te knikkeren. De gehele wedstrijd was de Zuid-Hollander oppermachtig en liet zich niet beïnvloeden door de trukendoos van Lewis. Debutant De Zwaan weet zich direct te plaatsen voor de laatste acht koelbloedig en met goed spel liet de 22-jarige Black Cobra zijn klasse zien.

De tweede Nederlander ontmoete de Schot Gary Anderson, Van Barneveld gooit met nieuwe pijlen die hem meer grip geven. Beide wereldkampioenen Anderson en Van Barneveld hebben de Matchplay nog nooit weten te winnen. Na een geweldig duel heeft helaas Van Barneveld verloren waardoor hij ook in 2018 geen Matchplay titel zal winnen. Direct na de thriller verklaarde Van Barneveld aan RTL7 "de eerste 6 a 7 legs gingen goed, daarna zwakte ik af. Anderson kwam meer in zijn ritme geven en gooide steeds beter ik kon hem helaas niet meer bijhouden". De Hagenaar kwam dichtbij maar verloor met 11-9.

De openingswedstrijd van de avond leek naar Bully Boy Smith te gaan, de Brit kwam 1-7 voor waarna Chisnall spierballen liet zien en de wedstrijd volledig deed keren. Chizzy versloeg Smith uiteindelijk met een 11-darter in de laatste leg. Dave Chisnall plaatst zich voor de vijfde keer voor de laatste acht in Blackpool, de Brit kwam nooit verder dan de kwartfinales van de Matchplay. De tweede partij bracht een verrassing, Joe Cullen speelde subliem tegen Daryl Gurney de Noord-Ier had geen schijn van kans tegen de Rockstar. Cullen kwam nooit verder dan de eerste ronde van de Matchplay en staat nu in de kwartfinale in Blackpool.

Tweede ronde wedstrijden
Dave Chisnall (103.12)11-8 Michael Smith(98.11)
In de eerste sessie komt Bully Boy 4-1 voor, de openingsleg ging in 12-darts naar Smith. In leg drie gooide ook Chisnall een 12-darter voor 2-1, chizzy kwam echter niet verder dan één leg in de eerste sessie. Na de pauze weet Smith zijn voorspong verder uit te bouwen naar een 7-1 voorsprong. Chisnall pakt vervolgens zes legs op rij om 7-7 te maken waarna Smith de vijftiende leg met een 94-finish pakt. Chizzy laat er geen gras over groeien en gooit 79 uit voor de gelijkmaker in de eindfase van de wedstrijd. Met een belangrijke 71-finish weet de 37-jarige Chizzy de break te pakken voor 8-9. Als Chisnall ook de break weet te verzilveren staat hij met een been in de kwartfinale van de Matchplay. Wanneer Michael Smith 100 niet weet uit te gooien weet Chisnall na 1-7 achter gestaan te hebben spierballen te tonen en in 11-darts de wedstrijd te beslissen.

Daryl Gurney (87.69) 3-11 Joe Cullen (99.33)
The Rockstar Cullen breekt in de eerste sessie de Noord-Ier met een 13-darter voor 2-0. Gurney komt echter terug naar 2-2 waarna Cullen met een 3-2 voorsprong de eerste pauze ingaat. Na de pauze weet de 32-jarige SuperChin 3-3 te maken, dit blijkt echter de laatste leg die de Noord-Ier en nummer vijf van de wereld weet te pakken. Jou Cullen is vandaag in zeer goede doen, de 29-jarige uit het Engelse Bradford geeft Gurney weinig kansen. Met diverse 13- en 12-darters en zelfs een 11-darter in de 12e leg wist the Rockstar vandaag indruk te maken. Cullen wist nooit verder te komen dan de eerste ronde van de Matchplay. In 2016 wist Cullen tijdens de UK Open ook de kwartfinale te halen.

Jeffrey de Zwaan (99.04) 11-9 Adrian Lewis (103.86)
The The Black Cobra uit Leidschendam weet te ontsnappen aan de goochelkunsten van Lewis. Jackpot heeft de trukendoos opengegooid maar De Zwaan is cool en laat zich niet door Lewis imponeren. Met 102.3 gemiddeld komt de Nederlander 4-1 voor in de eerste sessie. Ook na de break blijft The Cool Dude aan zet, Lewis maakt nog 5-2 waarna de Zwaan er een 12-darter in smijt voor 6-2. Een 13-darter brengt de Brit nog de negende leg waarna de Nederlander wederom een 12-darter gooit en met 7-3 comfortabel de tweede pauze in gaat. In de twaalfde leg weet de man uit Stoke-on-Trent na een 12-darter ook een 13-darts break te gooien om 7-4 te maken. De 22-jarige Nederlander is niet onder de indruk en gooit zijn tweede 100+ finish, met een 120-finish blijkt de Lewis break niets waard te zijn. Een super leg van beide mannen die na 9-darts beide op 11 staan gaat ook naar de Nederlander die 9-5 maakt. Zowel de Brit als de 22-jarige Zuid-Hollander staan ruim 103 gemiddeld te gooien in deze derde wedstrijd. De 33-jarige Jackpot weet zijn eigen leg nog te houden waarna De Zwaan op 10-6 komt. In de 17e leg gooit Lewis nog even twee maximale 180-scores en pakt de leg in 13-darts. Cool en vol zelfvertrouwen gooit de Zwaan zijn 6e 180-score waarna hij drie matchdarts mist en Lewis 10-8 breakt. De 19e leg zakt De Zwaan wat in, zitten de drie gemiste matchdarts in zijn hoofd? Lewis behoud zijn leg en maakt 10-9. De Zwaan begint aan een van de belangrijkste legs van zijn carrière en heeft Jackpot in zijn nek hijgen. De man uit Leidschendam weet zich niet goed te positioneren op de dubbel waarna Lewis bijna 121 uitgooit voor de break. De Zwaan weet een super 94-finish te gooien met twee dubbels om als debutant meteen de kwartfinale te halen!

Gary Anderson (104.41) 11-9 Raymond van Barneveld (95.29)
In 14-, 13-, 13- en 12-darts staat de Hagenaar 0-4 voor tegen de Schot, Anderson weet net voor de pauze 110 te finishen nadat The Man de vijfde leg niet wist af te maken. Na de eerste pauze beginnen beide mannen met een break, alleen Anderson weet deze ook te verzilveren waarna het 3-5 staat. Met een 14-darter weet de Schot opnieuw Barney te breaken, de vijfvoudig wereldkampioen laat zijn klasse zien met een 130-finish re-break. De Hagenaar gooit ook nog een mooie 122-finish om 4-7 voor te komen. The Flying Scotsman weet vervolgens drie legs op rij te pakken waarmee het 7-7 staat. De vijftiende leg pakt de 47-jarige Schot een break als de Nederlander onvoldoende triples weet te vinden. Anderson mist 170 waarna de Hagenaar via een 76-finish een break terug weet te gooien voor 8-8. In de 17e leg gooit de Nederlander zijn zesde 180-score en komt op 8-9. Anderson weet de leg die hij begon binnen te houden waarna de 19e leg wederom geen triples brengt voor de Nederlander in de begin fase van de leg. De Schot weet te breaken voor 10-9, met Van Barneveld op 170 weet Anderson een 82-finish op de bull te gooien voor de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws