WCoD dag 1 avond: Nederland wint, België verliest tweede partij PDC
PDC

WCoD dag 1 avond: Nederland wint, België verliest tweede partij

WCoD dag 1 avond: Nederland wint, België verliest tweede partij

Dag één van de World Cup of Darts 2013 werd voortgezet met de avondsessie. Vanavond gingen de geplaatste teams de strijd aan met de winnaars van de middagsessie. Nederland kwam uit tegen het team van Polen die op de middag met 5-3 van Gibraltar wist te winnen. Vanavond won Nederland de partij tegen Polen met 5-.3.

Van Barneveld liet in leg één al van zich spreken door met een mooie 126 finish de leg naar Nederland toe te trekken. Nederland was ongetwijfeld de torenhoge favoriet in deze partij, maar Polen probeerde steeds in de buurt te blijven. Het werd 1-1 en nadat Nederland op een voorsprong van 3-1 kwam te staan, kon Polen er 3-2 van maken. In leg zeven was het 4-2 voor Nederland. Beide teams kwamen op een 121 finish te staan. Nederland benutte deze finish niet, Ratajski gooide zijn finish wel uit en maakte er 4-3 van. Vis tops maakte van Gerwen een eind aan de partij.

Het is België niet gelukt hun tweede groepspartij te winnen. De gebroeders Kim en Ronny Huybrechts versloegen Hongarije met een whitewash in de eerste partij van de middagsessie. Vanavond moesten zij hun meerdere erkennen in Noord-Ierland die hen met 5-2 te sterk af was. Ook de overige geplaatste landen wisten hun eerste partij te winnen. Zaterdagmiddag spelen de verliezers van de vrijdagmiddag tegen het geplaatste land uit hun team. Nederland komt dan uit tegen Gibraltar.

De partijen worden gespeeld over best of 9 legs. De partijen zijn zowel via RTL7 als via de livestream te zien. Klik hier voor het uitzendschema. Voor alle uitslagen, zie ons World Cup of Darts 2013 toernooicenter.

Het speelschema van vanavond ziet er als volgt uit:
Noord-Ierland v België
Ierland v Denemarken
Wales v Spanje
Australië v Kroatië
Schotland v Canada
Engeland v Japan
Nederland v Polen
Duitsland v Finland

Noord-Ierland (90.00) 5-2 België (89.44)
Brendan Dolan mag namens Noord-Ierland de wedstrijd openen. In de derde beurt gooit Michael Mansell namens Noord-Ierland de eerste 180 van de wedstrijd. Met een finish van 78 sluit Dolan een sterke leg van Noord-Ierland af. Dolan gooit in de tweede leg twee keer 140 en zo komt Noord-Ierland als eerste op een finish van 161. Op 106 verrekent Ronny Huybrechts zich en laat geen dubbel staan na triple 18 te gooien met de eerste pijl en 10 met de tweede. Via dubbel 16 brengt Mansell Noord-Ierland op 2-0. Via 47 gooit Ronny Huybrechts in de derde leg een 11-darter uit om België ook op het scorebord te zetten: 2-1. Via een knappe finish van 136 door Kim Huybrechts trekt België de stand gelijk. Mansell mist tops voor een finish van 109 in de vijfde leg, maar Dolan krijgt de herkansing want Ronny Huybrechts mist twee pijlen op dubbel 10 voor 80. Dolan mist dubbel 10 niet en herpakt de voorsprong voor Noord-Ierland. Dolan begint leg 6 met 180 en eindigt de leg met dubbel 16 en zo komt Noord-Ierland op 4-2. Kim Huybrechts mist tops voor 104, maar ook Mansell mist twee pijlen op een dubbel. Ronny Huybrechts weet de geboden kans niet te pakken want ook hij mist drie pijlen. Dolan mist niet op dubbel 5 en brengt Noord-Ierland zo op een onverwacht ruime zege over België.

Ierland
(90.54) 5-0 Denemarken (74.74)
Ierland mag beginnen aan de wedstrijd en beide Ierse spelers gooien in hun eerste beurt 140 en staan als eerste op een dubbel. William O'Connor mist niet op dubbel 4 en brengt Ierland op een voorsprong van 1-0. In de tweede leg komt door een aantal slordige beurten van Denemarken Ierland als eerste op een dubbel en ook Connie Finnan mist niet, dit keer op tops. Ook in de derde leg heeft Ierland een ruime voorsprong en via tops komt Ierland op een voorsprong van 3-0. De Denen komen er ook in de vierde leg niet aan te pas en Ierland staat zo'n 30 punten hoger gemiddeld te scoren en staan wederom als eerste op een dubbel. Ierland mist echter voor het eerst maar Per Laursen kan 95 ook niet wegpoetsen en via dubbel 5 komt Ierland alsnog op 4-0. In leg 5 speelt Ierland wederom sterker en via een finish van 73 zorgt Ierland voor een whitewash namens Denemarken en kwalificeert zich al voor de tweede ronde.

Wales (76.61) 5-2 Spanje (74.28)
Wales begint aan de eerste leg en komt als eerste op een finish van 102. Mark Webster mist tops maar Spanje staat nog niet op een finish. Bij de herkansing mist Burnett 3 pijlen op een dubbel en ziet vervolgens Antonio Alcinas bullseye op het nippertje missen voor een 124 finish. Mark Webster brengt Wales alsnog op een voorsprong van 1-0. In de tweede leg komt Wales mede door een 180 van Mark Webster als eerste op dubbel 10. Burnett gooit deze en brengt Wales op 2-0. In leg 3 neemt Spanje een voorsprong maar Antonio Alcinas mist tops voor 68. Ook Webster mist voor 60 en bij de herkansing brengt Carlos Rodriguez Spanje op het scorebord. In de derde leg mist Mark Webster dubbel 14 voor 133. Nadat zowel Burnett als Webster drie dubbels missen worden ze hiervoor afgestrafd door Antonio Alcinas die 90 uitgooit via dubbel 5 en de stand gelijk trekt. In de vijfde leg staat Spanje op voorsprong, maar door gemiste dubbels is het alsnog Wales die de voorsprong herpakt via dubbel 10. In een sterke zesde leg krijgt Wales als eerste kansen op een dubbel. Via dubbel 2 brengt Richie Burnett Wales op 4-2. In een sterke leg voor Spanje staat het als eerste op 81, maar Carlos Rodriguez weet slechts 55 over te laten en geeft zo Wales de kans in te lopen vanaf 161. Spanje mist vijf dubbels en via dubbel 5 brengt Richie Burnett de zege voor Wales.

Australië (84.88) 5-1 Kroatië (69.06)
Kroatië is aan de partij begonnen. Australië gooit een 180 in de eeerste leg maar het etam van Kroatië weet zijn leg te behouden met dubbel 8. Weer een 180 voor Australië in de volgende leg, gegooid door Simon Whitlock. Simon raakt tops en maakt er 1-1 van. Whitlock gooit de 56 finish niet uit, Kroatië kan niet profiteren. Nicholson maakt er 2-1 van voor Australië. Met een 81 finish van Whitlock is het 3-1 voor Australië. Ook de volgende leg gaat zonder problemen naar de Australiërs door een 60 finish van The Wizard. Whitlock zorgt ervoor dat Australië op een 32 finish komt te staan, deze gooit Nicholson niet uit maar ze kunnen terugkomen. Whitlock gooit de 32 finish uiteindelijk uit en Australië wint met 5-1.

Schotland (95.15) 5-3 Canada (95.45)
Canada begint. Schotland breekt en leidt met 1-0. John Part gooit twee keer 180 in de volgende leg. Gary Anderosn maakt er via tops 2-0 van voor Schotland. Gary Anderson raakt wederom tops en maakt er 3-0 van. Zowel Anderson als Thornton gooien een 180 in d evierde leg. Anderson gooit de 141 finish niet uit. Thornton faalt op de 53 finish. Anderson gooit de 40 finish uiteindelijk uit en Schotland leidt met ruim 4-0. John Part weet eindelijk de eerste leg binnen te halen voor Canada. Hij gooit de 80 finish uit. Canada kan zijn tweede leg pakken maar Part gooit zijn 123 finish niet uit. Jeff Smith pakt de break en verkleint de achterstand van Canada naar 2-4. Schotland heeft even een mindere periode. Jeff Smith raakt de dubbel 10 en Canada loopt maar 1 leg achter op Schotland. Schotland komt in de volegnde leg weer sterk terug. Canada knokt nog terug maar met een 60 finish zorgt Thornton voor de zege.

Engeland (88.41) 5-0 Japan (77.69)
Japan mag van start gaan. Japan komt "verrassend" als eerste op een finish van 119 te staan, die gooien ze niet uit maar koemn terug voor de 60 finish. Katsumi gooit deze finish niet uit. Lewis faalt op zijn 44 finish maar Engeland mag terugkomen aangezien Japan niet kan profiteren. Taylor maakt er met dubbel 10, 1-0 van. In de volgende leg komt Engeland als eerste op een finish van 50 te staan. Met dubbelt 16 verdubbelt The Power de voorsprong voor Engeland. Lewis gooit een 180 voor Engeland in de volgende leg. Lewis raakt de dubbel 4 en het is 3-0 voor Engeland. Zonder problemen maakt Engeland er 4-0 van. Taylor en Lewis zijn duidelijk een maatje te groot voor de Japanners. Lewis gooit dubbel 8 uit en de zege voor Engeland is een feit.

Nederland (91.61) 5-3 Polen (83.04)
Nederland gaat van start. Met een mooie 126 finish kan Nederland zijn leg behouden. Deze finish kwam uit handen van Barney. Van Gerwen moet nog op gang komen. Zijn scores zijn nog niet wat het wezen moet. Met een 16 finish maakt Ratajski er 1-1 van. Met dubbel 12 maakt Mighty Mike er 2-1 van voor Nederland. Nederland komt in leg 3 als eerste op een finish van 121 te staan. Deze wordt niet door Van Barneveld benut. Michael verschijnt aan de oche en raakt de dubbel 12. Het is 3-1 voor de 'oranjes'. In de volgende leg gaat het wat gelijk opgaand qua scores. Via tops maakt verkleint Polen zijn achterstand naar 1 leg. Met een rake tops maakt Barney er 4-2 van voor Nederland. Barney gooit 180 in de volgende leg. Beide landen komen op 121 te staan in de volgende leg. Nederland gooit deze finish niet uit, Ratajski gooit deze finish wel uit uit voor Polen en verkleint zijn achterstand naar 1 leg. Barney gooit zijn tweede 180 in de volgende leg. Van Gerwen raakt tops en Nederland wint met 5-3.

Duitsland (87.00) 5-3 Finland (86.98)
Het gastland mag aanvangen. Met dubbel 16 breekt Jarkko zijn Duitse tegenstanders. Welge gooit 180 in de volgende leg. Met dubbel 16 maakt Duitsland er 1-1 van. Jyhan Artut is verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Komula mist de dubbel 8 voor zijn 136 finsih maar Finland kan terugkomen en via Haavisto heeft Finland de voorsprong weer te pakken. Haavisto gooit de 130 finish niet uit voor Finland. Beide teams knoeien op de dubbels om de vierde leg naar zich toe te trekken. Uiteindelijk gooit Artut de 56 finish uit en brengt de stand weer in evenwicht. Weer een 180 voor Welge in de volgende leg. Artut maakt er 3-2 van. met een 98 finish via dubbel 12 maakt Komula er 3-3 van. Een 180 voor Komula in de volgende leg. Duitsland en Finland gooien enkele finishes niet uit. Met behulp van het publiek maakt Artut er 4-3 van. Artut gooit 180 in de volgende leg. Met een 32 finish van Artut heeft Duitsland de zehge te pakken.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws