Raymond van Barneveld pakt twee punten. Michael van Gerwen gelijk. PDC
PDC

Raymond van Barneveld pakt twee punten. Michael van Gerwen gelijk.

Raymond van Barneveld pakt twee punten. Michael van Gerwen gelijk.

Vanavond heeft het Premier League circus haar tenten opgeslagen in Belfast. In Noord-Ierland vechten Robert Thornton en Raymond van Barneveld voor hun laatste kans. Het duo zal vermoedelijk niet klagen over de locatie waar ze twee keer in actie komen. De Schot heeft immers twee keer gespeeld, twee keer gewonnen in Belfast. Terwijl de Hagenees met zes overwinningen uit acht wedstrijden de speler is die het vaakst gewonnen heeft in de SSE Arena.

De eerste wedstrijd was een Schots onderonsje. Voor zover Thornton nog een kans maakt op de play-offs kan hij zich in ieder geval geen puntenverlies meer permitteren en moest Snakebite dus verslaan. Wright op zijn beurt had wat recht te zetten na zijn gelijke spel vorige week tegen Adrian Lewis, die niet zijn sterkste partij speelde. Robert Thornton wist deze wedstrijd te winnen, waardoor hij inmiddels 3 op 3 loopt in Belfast. De eindstand was 7-2.

Vervolgens was het tijd voor een ware klassieker, aangezien Raymond van Barneveld en Phil Taylor het tegen elkaar opnamen. Taylor draait vooralsnog een goed Premier League seizoen, maar het feit dat uitgerekend alleen onze landgenoot dit jaar hem versloeg in de Premier League zal ervoor zorgen dat 'The Power' tot op het bot getergd is om revanche te nemen. Raymond heeft echter aangegeven de play-offs nog zeker niet uit zijn hoofd gezet te hebben, maar beseft wel dat hij daarvoor alles zal moeten winnen en ook hij zal dus op volle oorlogssterkte aan de oche verschijnen. Taylor is zich hier bewust van, aangezien hij verwacht dat Raymond sterk zal spelen en hem tevens een gewonde tijger noemt.

Qua onderling resultaat, over alle wedstrijden, lijkt Taylor de torenhoge favoriet. Echter heeft Barney de laatste vier wedstrijden in de Premier League van de man uit Stoke-on-Trent gewonnen en is de Hagenees zelfs al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Aan deze goede serie kwam helaas een einde, aangezien Raymond in het begin te veel kansjes liet liggen en zodoende, ondanks een eindsprint, met 7-5 tekort kwam.

Waar Thornton en Van Barneveld voor vandaag konden terugkijken op goede prestaties in Belfast was dat voor Adrian Lewis absoluut niet het geval. Hoewel 'Jackpot' al zeven keer aan de oche verscheen in Noord-Ierland was het voor hem nog steeds wachten op zijn eerste overwinning. Na vandaag zal Adrian Lewis een stuk fijnere herinneringen hebben aan Belfast. Hij won immers niet alleen voor het eerst. Zijn slachtoffer was James Wade en de eindstand was 7-5. Maar hij wist ook nog een 9-darter te gooien.

Daarna staat wellicht de wedstrijd van de avond op het programma, aangezien Michael van Gerwen en Gary Anderson dan de degens kruisen. Michael van Gerwen is al enige tijd de absolute nummer een van de wereld, maar uitgerekend het WK 2015 en 2016 en de Premier League 2015 gingen naar zijn Schotse tegenstander van vanavond. De laatste drie onderlinge wedstrijden, waaronder een wedstrijd op het European Championship 2015 en hun Premier League ontmoeting eerder dit jaar gingen naar de Brabander.

De Schot heeft uiteraard bewondering voor Michael van Gerwen, maar geeft aan dat hij nog niet vergeleken kan worden met Phil Taylor, aangezien Taylor gedurende zo'n 25 jaar de dartswereld domineerde en Michael pas 2 tot 3 jaar tot de absolute wereldtop behoort. Ondanks de bovengenoemde, waarschijnlijk gevoelige nederlagen, heeft Michael niet het gevoel dat hij een statement moet maken, aangezien hij niet voor niets de nummer 1 van de wereld is en recent de nodige toernooien, waaronder de Masters en het UK Open, wist te winnen.

Vandaag speelde beide heren 6-6 gelijk zonder dat er ook maar een keer gebroken werd. Dit was voor vandaag slechts drie keer gebeurd. Tevens was het de eerste keer dat er geen winnaar kwam in de partij tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson.

De avond werd afgesloten door de huidige nummer 7 en 8 van de Premier League. Het onderling resultaat tussen Raymond van Barneveld en Robert Thornton is weliswaar met 10-3 in het voordeel van onze landgenoot, maar van de laatste vier ontmoetingen trok 'The Thorn' twee keer aan het langste eind dus de Hagenees mag gewaarschuwd zijn. Anderzijds is het de Schot nog niet gelukt om Raymond te verslaan in de Premier League. Na drie gewonnen wedstrijden in Belfast moest Thornton met 7-4 zijn meerdere erkennen in Raymond van Barneveld.

Programma 21 april
Robert Thornton (105,61) 7-2 Peter Wright (92,48)
Thornton weet op 2-0 te komen, nadat Wright twee legdarts miste om zijn eigen leg te houden. Thornton finisht 113 om op 3-0 te komen en lijkt dus zijn goede vorm van de laatste weken door te trekken. Wright antwoordt met een 120-finish in de vierde leg. Via een 71-finish komt 'The Thorn' op 4-1. Nadat Wright wederom vier legdarts mist, waarvan twee tegen het ijzer, komt Thornton op een 5-1 voorsprong. Thorton wist met maar liefst 7-2 te winnen en zal dus met het nodige zelfvertrouwen uitkijken naar zijn partij tegen Raymond van Barneveld aan het einde van de avond.

Raymond van Barneveld (96,14) 5-7 Phil Taylor (100,36)
Taylor weet Raymond direct te breken, nadat de Hagenees drie legdarts miste. Met een 87-finish in twee pijlen zorgt Taylor voor de tweede break in de wedstrijd en komt op een 4-1 voorsprong. Taylor finisht 80 om op 6-2 te komen, nadat Raymond 121 niet wist uit te gooien. Raymond finisht 61 via bull's eye, 3, dubbel 4 om terug te komen tot 4-6 en mag gaan gooien voor 5-6. Raymond toont weer eens op zijn best te zijn als het echt moet. Hij gooit 106 om er 5-6 van te maken. Taylor begon ijzersterk in de laatste leg, waarin hij na negen pijlen op dubbel 16 stond. Uiteindelijk won hij de wedstrijd met een 14-darter.

James Wade (95,95) 5-7 Adrian Lewis (103,54)
Lewis finisht 108 om op 1-1 te komen. Lewis pakt een break in deze belangrijke partij met het oog op de play-offs. Beide heren staan immers samen met Anderson gedeelde derde op 13 punten, hoewel Wade een wedstrijd meer gespeeld heeft. Lewis neemt een 3-1 voorsprong via een 76-finish met twee pijlen. Lewis breekt nogmaals en lijkt een grote stap richting de play-offs te zetten. Lewis mist echter drie pijlen op 5-1 en ziet Wade terugkomen tot 2-4. Wade finisht 101 en trekt de zaak volledig gelijk op 4-4. Wade gooit vervolgens ook nog een 121-finish om 5-4 voor te komen. Lewis laat weer zien dat hij uit het niets kan opstaan. Uit het niets gooit 'Jackpot' immers een 9-darter door 144 uit te gooien. Vervolgens komt de man uit Stoke-on-Trent ook op 6-5 via een break. Wade mist ternauwernood de bull's eye voor een 161-finish en via een 40-finish schrijft Lewis de wedstrijd op zijn naam.

Michael van Gerwen (110,55) 6-6 Gary Anderson (108,24)
Michael opent direct met een 12-darter. Via nogmaals een 12-darter komt de Brabander op 2-1. Michael mist een 152-finish op dubbel 16 en ziet Anderson profiteren door op 3-3 te komen. Michael gooit een 11-darter om een 4-3 voorsprong te pakken. Anderson finisht 119 om er 5-5 van te maken. Anderson maakt er 6-6 van. Hierdoor was het de vierde keer in de geschiedenis van de Premier League dat er een wedstrijd was waarin niet een break zat.

Raymond van Barneveld (92,53) 7-4 Robert Thornton (88,16)
Raymond gooit een 11-darter om op een 2-1 voorsprong te komen. Raymond breekt Thornton om op 3-1 te komen, maar hij ziet 'The Thorn' direct terugbreken. Via een 89-finish komt de Schot terug tot 3-3. Thornton finisht 101 om de stand op 4-4 te brengen. Via een break weet Raymond een punt veilig te stellen door op 6-4 te komen. Raymond pakt een 7-4 overwinning door 91 uit te gooien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws