Home Ranking nieuws Belgische finale Rijense Dart Ranking, winst voor Rudi Minnebach

Belgische finale Rijense Dart Ranking, winst voor Rudi Minnebach

Op de laatste winterdag, vrijdag 20 maart, werd de 14e ronde van de Rijense Dart Ranking gespeeld. Nu het einde van het seizoen in zicht is, neemt de spanning toe. Vele spelers strijden om de felbegeerde plekken bij de top 32 die toegang geven tot de finaleavond op 5 juni.

Ook deze avond was weer vol van strijd om de broodnodige punten binnen te halen. Ondanks deze strijd was de sfeer weer opperbest te noemen. Met 39 deelnemers werd er gespeeld om, naast de punten, ook de dagprijzen. Net zoals vorige week was Café ‘t Rijens Vat het toneel van deze editie.

Met een paar mooie en interessante poules werd de avond gestart. De inzet was uiteraard het bereiken van de winnaarsronde. Niet iedereen slaagde daarin, maar voor hen was er een plek in de verliezersronde.

In de finalerondes werd via het knock-out systeem de schifting gemaakt. In de verliezersronde waren het Nicky Brakkee en Jean Coussaert die kwamen bovendrijven als finalisten. In een onderling duel besloot Jean Coussaert de verliezersronde met winst.

In de winnaarsronde werd de finale een Belgisch treffen. Rudi Minnebach mocht aantreden tegen zijn landgenoot Werner Tiest. In een aantrekkelijk duel tussen deze twee spelers was het Rudi die zijn goede avond verzilverde met de hoofdprijs.

Winnaarsronde:

1e Rudi Minnebach
2e Werner Tiest
3e Patrick van de Boogaard
4e Nico Steenbergen

Verliezersronde:

1e Jean Coussaert
2e Nicky Brakkee

Op deze zinderende avond vlogen de nodige hoge uitworpen en 180 scores je om de oren. En zoals gebruikelijk zijn er hier eervolle vermeldingen voor te noteren. Met een triple 20, triple 20, dubbel 6 uitworp wist Ruud van Kollenburg zich om magistrale wijze te verzekeren van de eervolle vermelding voor de hoogste uitworp. Het commentaar van Ruud was dan ook: ‘Dit is een hoogtepunt in mijn dart carrière, het eindeloos trainen begint zijn vruchten af te werpen.’

Wij feliciteren Ruud dan ook van harte met deze mooie finish. De eervolle vermelding voor de meeste 180 worpen wordt gedeeld door twee excellente darters. Mark van Gils en Patrick van de Boogaard wisten beiden 5x deze score te gooien op deze avond.

Over 2 weken, op (goede) vrijdag 3 april, is de volgende editie van de Rijense Dart Ranking. Dan is een ieder welkom in het Sportcafé Rijen. Wil je meer weten over de Rijense Dart Ranking, kijk dan op www.rijensedartranking.nl.