Christian Hekman blijft winnen op zomerranking ENC Darts in Nijverdal Ranking nieuws
Ranking nieuws

Christian Hekman blijft winnen op zomerranking ENC Darts in Nijverdal

Christian Hekman blijft winnen op zomerranking ENC Darts in Nijverdal

Donderdag stond alweer de negende avond op het programma van de zomerranking bij ENC DARTS in Nijverdal. Hierna resten ons nog 3 avonden waarbij op de laatste avond, 28 augustus, een barbeque georganiseerd wordt. Met 21 deelnemers was het weer gezellig en konden er weer 5 poules gemaakt worden. Wederom leuke partijen erbij en mooie uitslagen. Het blijft dan ook mooi om te zien hoe mensen zich kunnen opladen voor een partij die uiteindelijk geen stuiver opbrengt.

De uitslagen van de 9e avond:

Achtste finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Martin de Blecourt 0-2
Alfred van Dorth-Paul Wansing 2-1
Arjen Maneschijn-Kevin Hoop 1-2

Kwartfinales verliezersronde:
Dick Bontekoe-Peter van Grunsven 1-2
Remon Nijland-Martin de Blecourt 2-1
Antoine Hoop-Alfred van Dorth 2-0
Marten Mulder-Kevin Hoop 2-0

Halve finales verliezersronde:
Peter van Grunsven-Remon Nijland 3-1
Antoine Hoop-Marten Mulder 3-0

Finale verliezersronde:
Peter van Grunsven-Antoine Hoop 3-1

Wederom wint Peter de verliezersronde en blijft zo meedoen voor de bovenste plaatsen. Alleen tegen Dick kreeg hij wedstrijdpijlen tegen, maar de rest won hij overtuigend. Antoine die weer en keer kwam meedoen deed het direct goed. De hoop is dan ook dat hij in zijn1e jaar bij ENC DARTS ook de nodige punten binnen zal gaan halen.

Achtste finale winnaarsronde:
Marco Schalen-Marco ten Pas 2-3
Marco Voortman-Mark Meijer 1-3 (Mark 116-check)

Kwartfinales winnaarsronde:
Marco Jansen-Jan Tijhuis 3-0
Rob Koopman-Marco ten Pas 0-3
Bert Blaauw-Danielle Scholman 3-1
Christian Hekman-Mark Meijer 3-0 (Christian 100-check + 1x180)

Halve finales winnaarsronde:
Marco Jansen-Marco ten Pas 0-3
Bert Blaauw-Christian Hekman 0-3

Finale winnaarsronde:
Marco ten Pas-Christian Hekman 2-4 (Marco 1x180)

Beide heren gingen gebrand de finale in. Christian had een goede halve finale gehad waar hij in 21,14 en 16-darts Bert met 3-0 achter zich liet en Marco liet de koploper van deze ranking met 3-0 achter zich. Beide heren hadden een goed gevoel voor de finale. Alleen in de finale kwam het er niet meer uit. Christian pakte in 29-darts de 1e leg en Marco antwoordde met een 20-darter. Christian deed hetzelfde, ook in 20-darts waarna hij in 17-darts Marco brak en een 3-1 voorsprong nam.

Hierna kreeg Christian meerdere pijlen voor de wedstrijd, maar Marco brak weer terug en bracht de stand terug naar 3-2 en mocht zelf de leg beginnen. Toch wist Christian in 21-darts de leg en daarmee de winst van de 9e avond naar zich toe te trekken. Het niveau was niet meer zo hoog als de wedstrijden ervoor, maar de spanning zat er duidelijk op aan de ontlading te zien na de laatste pijl. Marco vol onbegrip dat hij het liet liggen en Christian opgefokt omdat hij het bijna liet gaan. Toch mooi!

In de stand behoudt Marco Jansen zijn ruime voorsprong en lijkt het onwaarschijnlijk dat hij nog ingehaald wordt. Maar een ongelukkige loting en een zware poule kan nog roet in het eten gooien. We zullen het zien de komende 3 weken!

De stand is inmiddels weer bijgewerkt op www.encdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws