Home Ranking nieuws Davy van de Zande wint finale OSR speeldag 9 van Nico Thissen

Davy van de Zande wint finale OSR speeldag 9 van Nico Thissen

Davy van der Zanden

Op alweer de negende speeldag van Oranjebar Super Ranking V konden 12 deelnemers beginnen aan een eindspurt voor de kwalificatie voor de finale dag. Omdat een aantal hoog genoteerde spelers afwezig waren betekende dit een mooie kans voor de achtervolgers om zichzelf een betere positie te bezorgen. In de groepsfase konden een aantal verrassende uitslagen worden genoteerd met als gevolg dat bijvoorbeeld Stefan Deisterblom en Wesley van Hout zich wisten te plaatsen voor de kwartfinales.

Zij werden vergezeld door Hermie van Orsouw, Nico Thissen, Terry van Dungen, Davy van de Zande, Andre Steenbakker en Peter van den Broek.

Het kwartet Nico, Peter, Davy en Hermie wisten hun partijen te winnen en vervolgens bleken Nico Thissen en Davy van de Zande hiervan de sterkste te zijn en mochten dus in de finale beslissen wie de dagzege mee naar huis zou nemen.

In de finale liet Davy zien in goeden doen te zijn. Net als tijdens de SunParcs Masters, waarin hij afgelopen weekend een mooi derde plaats behaalde, waren het weer de finishes waarin de kleine man excelleerde. Nico kon daar niet voldoende tegenin brengen en moest daardoor genoegen nemen met wederom een tweede plaats. Davy daarentegen kon opnieuw een feestje vieren en mag als outsider worden gezien voor een topnotering aanstaand weekend tijdens het Tsjechië Open in Praag.

Uitslag van speeldag 9: 1. Davy van de Zande 2. Nico Thissen 3. Peter van den Broek en 4. Hermie van Orsouw.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 27 november 2012. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvang van het toernooi is 20.00 uur.
.