Home Ranking nieuws Mark van der Voorden wint de achtste HWDO ranking 2013-2014

Mark van der Voorden wint de achtste HWDO ranking 2013-2014

12c3a_Dartsbord

Afgelopen zaterdag werd de 8e HWDO ranking van dit seizoen gehouden, ditmaal weer in café Effe Om in Oud-Beijerland. Nadat de vergeten inschrijvingen alsnog waren verwerkt begonnen we het toernooi met 50 man, welke verdeeld over 12 poules mochten gaan strijden om de punten deze avond.

 

De gehele top 10 was weer aanwezig deze avond en dus kon de strijd om de kopposite in alle hevigheid aangevangen worden. Een enkeling van hen slaagde er niet om zich bij de besten van de avond te scharen en moesten genoegen nemen met een plek in de verliezersronde. Zo kwam Arjan Versendaal hierin tot aan de halve finale waarin Nico Vermeulen hem de voet dwars zetten en een 2e opeenvolgende finaleplaats onthield. Ook Marcel Koolmees kwam in de verliezersronde terecht en mocht al snel afscheid nemen van het toernooi, doordat hij met 2-0 van Sander van Oostenbrugge verloor. Sander had in de ronde daarvoor de beste dame uit de stand Stacey Rijn met de zelfde cijfers verslagen en wist Stacey dat haar achterstand op de koppositie alleen maar groter zou worden na deze avond.

Naast Stacey belanden nog 4 dames in de verliezersronde. Tamira Naaktgeboren eindige als laatste in haar poule en wist haar 1e ronde partij tegen Remon Kranendonk niet winnend af sluiten. Dit zelfde gold ook voor Kyra van Gnderen, zij verloor met 2-0 van Jan Hokke. Rianne Groenewoud had dankzij haar 3e plek in de poule een bye maar verloor daarna ook direct, en wel met 2-0 van Remon. Marjolein Bunk wist zicht middels een 2-0 overwinning op Jan Hokke en 2-1 op Remon Kranendonk tot aan de halve finales te spelen, maar daarin moest zij met 2-0 haar meerdere erkennen in Pim Steehouwer.

1 Dame wist zich deze avond voor de winnaarsronde te plaatsen. Diana Appeldoorn. Zij versloeg in haar 1e ronde partij toernooi leider Harm Leusink met 2-0. In de volgende ronde had Justin Schilperoord minder mededogen met haar en liet haar met 3-0 kansloos. Diana werd hierdoor uiteraard wel de beste dame van de avond.

In de winnaarsronde maakte Mark van de Voorden weinig fouten en versloeg in de kwartfinale Lenard Fiere met 3-1. Patrick Luijendijk wist Peter Vermaas met 3-0 te verslaan, Raymond van der Hoeven wist Boyan Vogel met de zelfde cijfers te verslaan, terwijl Patrick van de Boogaard zijn tegenstander Justin Schilperoord slechts 1 leg gunde.

In de halve eindstrijd boekte Mark een 4-2 overwinning op Patrick Luijendijk en dezelfde eindstand stond bij de andere partij uiteindelijk ook op het bord in het voordeel van Patrick van de Bogaard die Raymond van der Hoeven wist te verslaan.

In de finale, welke in een best-of-9 werd gespeeld, kreeg hoofdscheidsrechter Johnny S, assistentie van Crelis G, en werd het rekenwerk op 2 borden bijgehouden. Het was Patrick die de toss won en de partij mocht beginnen. Dit voordeel werd echter niet aangepakt en Mark plaatste direct een break en wist daarna zijn eigen te behouden en sloeg met 2-0 gelijk een gaatje. In de 3e leg leek Patrick zijn eerste punt te gaan pakken, maar hij miste zijn dubbels en pakte Mark wederom zijn leg af en kwam op een comfortabele 3-0 voorsprong. Maar zoals we gewend zijn is opgeven geen optie voor Patrick en hij perste er een paar goede scores uit en kwam dan ook als eerste op een finish.

Deze maal faalde hij niet en maakte dus 1 break ongedaan. In de leg erna ging Patrick goed door en ondanks een 180-er van Mark wist hij andermaal uit te gooien en kwam terug tot 3-2. Mark leek even de draad kwijt want voor hij het wist stond er 3-3 op het bord en was de wedstrijd weer helemaal open. In de 7e leg ging het gelijk op maar was het andermaal Patrick die uitgooide en op 4-3 voorsprong kwam. Mark gaf nu deze maal zeker niet op en bleef scorende de druk er op houden wat resulteerde in een misser van Patrick en omdat Mark dat niet deed werd het 4-4 en dus moest er beslissende leg worden gespeeld. Mark begon sterk aan de leg, maar Patrick bleef in het spoor en beiden kwamen snel op een dubbel. Mark wist als eerste uit te gooien en boekte zijn 1e toernooizege van deze cyclus en bouwt zijn voorsprong op de rest van het veld verder uit.

In de verliersronde boekte Pim Steehouwer een 2-1 overwinning in de finale op Nico Vermeuelen. Pim had daarvoor al gewonnen van Dennis van Genderen, Robert Vermaat en Marjolein Bunk. Nico had op weg naar de finale gewonnen van Kendal den Haan, Tim van de Berg en Arjan Versendaal.

De hoogste finish van deze avond kwam op naam van Ben Naaktgeboren. Zijn 132 finish (2x Bul en D16) werd niet overtroffen. Van de dames werd geen hoge uitgooi gemeld aan de tafel.

Er werden 16 180-ers gegooid. Winnaar Mark van der Voorden nam er met 4 stuks de meeste voor zijn rekening.

Volgende ranking is zaterdag 15 maart. Tot 19.30 kan men zich dan weer melden in Grandcafé Buffels in ’s-Gravendeel.