Patrick van den Boogaard wint geslaagde 1e ranking Winner Café Ranking nieuws
Ranking nieuws

Patrick van den Boogaard wint geslaagde 1e ranking Winner Café

Patrick van den Boogaard wint geslaagde 1e ranking Winner Café

Afgelopen vrijdag 7 juni stond in het teken van de start van het nieuwe zomerseizoen Winners Zomerranking. Ondanks het warme weer wisten toch 40 dames en heren zich de weg naar Winners Café te Numansdorp te vinden. Een mooie opkomst voor het eerste toernooi van de cyclus. Een aantal opvallende namen voor de zege: Nigel van Milligen, Boyan Vogel, Mark van der Voorden, Roy Moerenhout en Patrick van den Boogaard. Er werd vervolgens begonnen in tien poules van 4 personen.

In de poules over het algemeen geen verrassende uitslagen, en zo wisten de betere darters zich dan te scheiden van de darters die meer voor de gezelligheid aanwezig waren. Dan na de poulefase kon de strijd om de prijzen beginnen.

In de eerste ronden van de winnaarsronde zagen we al gelijk een aantal krakers, dan wel verrassingen. Zo ging de finalist van de HWDO-eindranking Patrick Luiendijk verrassend onderuit tegen een goedspelende van Flakkee afkomstige Peter Meijer. Al moest hij in de volgende ronde toch afscheid nemen na een ontmoeting met Patrick van den Boogaard. Verloor Roy Moerenhout met 3-2 van Nigel van Milligen, waar beide een goede partij gooide. Maar in het vervolg haalde Nigel het niveau van zijn voorgaande partijen niet en was Boyan Vogel met 3-0 te sterk.

Zodoende al twee halve finalisten bekend. De derde moest komen uit een zenuwslopende kwartfinale tussen Justin Schilperoord en Mark van der Voorden. Waar Justin de vorige toernooien tegen de sterke spelers verzuimde een voorsprong af te ronden, en het slot erop te gooien deed hij dat ditmaal wel en mocht Mark met 3-1 naar het schrijfbord. Dan misschien wel een verrassing in het toernooi. Alex Ton die zich vanuit de poule al sterk toonde, zette dit na de poulefase nog even door en won achtereenvolgens van Tamira Groenewoud (3-0), een goedspelende Sander van Oostenbrugge (3-2) en Tim Schram (3-0). Het goede spel van Alex hield hier helaas voor hem op tegen een voortreffelijk spelende Boyan Vogel (1-4). De andere halve finale leek er een te gaan worden net als een week eerder op de eindraking van de HWDO. Alleen waar Justin toen een 2-0 voorsprong niet wist te verzilveren, begon het ditmaal al bij de eerste legs, waarbij Patrick in leg 2 goed opweg naar een 9 darter met tweemaal 180 achter elkaar, maar helaas voor hem werd de 7e dart op een haar gemist. Patrick speelde zich daarna vervolgens naar een vrij gemakkelijke 4-0 overwinning en plaatste zich voor een ontmoeting met Boyan Vogel in de finale.

Deze finale was er van wisselend niveau. Waarbij het over en weer ging met scores, was het toch Patrick die 2-0 voorkwam, om vervolgend Boyan weer langszij te zien komen. In het vervolg wist Patrick zich met onder andere een 180 score weer naar een voorsprong te spelen en heeft nog maar één leg nodig voor de winst. Maar Boyan wist niet van opgeven en mede door een maximale score kon hij de stand weer op 4-4 te zetten! De laatste leg moest dus beslissing brengen. Deze mocht Patrick beginnen, en dit voordeel gaf ook de doorslag. Patrick komt als eerste op de dubbel en benutte deze ook gelijk.

In de verliezersronde tot aan de kwartfinales weinig verrassingen. Inde kwartfinales wist Arjan Versendaal het niet te redden tegen Maurice Bonte (0-2), Wist Crelis Groeneweg aardige partij neer te zetten tegen Dennis Verwijs (2-0), kwam Corné Wols iedere leg op voorsprong maar bleken de dubbels toch te moeilijk tegen Michael van Kasteren (0-2)! En verloor Marjolein Bunk toch misschien wel verrassend van Heinenoordse Kevin de Vos.

In de halve finales kwam Kevin dan toch tekort tegen Crelis in een Heinenoords onderonsje en wist Maurice hier niet meer de triples te vinden tegen Michael; Finale Michael vs Crelis dus. Hierin waren vooral de dubbels een doorslaggevende factor. Missers bij Crelis werden elke leg afgestraft door Michael, waardoor Michael met 3-0 de verliezersronde wist te pakken.

180'ers werden er niet in overvloed gegooid, maar Patrick van den Boogaard nam er met 4 stuks te meeste voor zijn rekening. De hoogste finish werd al vroeg in het toernooi genoteerd, namelijk in de poulefase wist Alex Ton vanaf 132 te finishen!

Volgende ranking vind plaats op vrijdagavond 14 juni, dan kan er ook weer ingeschreven worden tot 19:45!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws