Home Ranking nieuws Peter Langeveld voor de 2e maal op rij de sterkte op Winners...

Peter Langeveld voor de 2e maal op rij de sterkte op Winners Ranking

Een verlaat verslag van het negende rankingtoernooi van de Winners Ranking. Ook op deze vrijdagavond werd het een drukke avond. Met Patrick van den Boogaard op het Hemeco teamtoernooi, lagen er voor de personen onder hem kansen in het verschiet om hem voorbij te gaan op de rankingstand. Personen die dat onder andere konden bewerkstelligen waren Marco Smit en Justin Schilperoord. Ditmaal weer 43 deelnemers die de strijd met elkaar aan zouden gaan voor de winst op het een na laatste toernooi, die bepaling zal geven richting plaatsing.

Te beginnen met een poulefase waren er ditmaal geen verrassingen te melden, waar er wel leuke poules tussen zaten wist de top van de ranking zich wel de winnaarsronde in te spelen. Na de poulefase was het dan wederom tijd voor de verliezersronde en natuurlijk de winnaarsronde.

In de verliezersronde waren het Jean-Paul Nettenbreijer (die vorig toernooi nog knap 2e werd) en Harry van der Zaken die zich naar de finale speelde. Jean-Paul deed dit door achtereenvolgens Lucien Letterman, Marco Meijer en Lesley van Schijndel uit te schakelen.

Harry wist op zijn pad te winnen van Kyra van Genderen, Michel Legierse en Mike Kaptein. Waar beide halve finales in een 3-0 eindigden, was de finale een mooiere partij. Uiteindelijk was het Jean-Paul, die mede door een maximale score en een 156 finish aan het langste eind trok en met 4-2 de verliezersronde op zijn naam schreef.

In de winnaarsronde, was het wederom weer zoals het elke week wel is, mooie partijen in een vroeg stadium. Moest Marco Smit in een voorronde het onderspit delven tegen Peter Langeveld (1-3) en was Patrick Luijendijk ditmaal Nigel van Milligen wel de baas (3-0).

Bij de laatste 16 was het koploper Jisse “Danny Zuko” de Boer die het het moeilijkste had. Hij had alle legs nodig om zich te ontdoen van Jermaine Krijger. Aangekomen bij de kwartfinale moest Jisse de Boer weer een beslissende leg spelen, ditmaal tegen Roy Moerenhout. Ook ditmaal wist hij aan de goede kant van de score te blijven. Tegenstander voor hem in de halve finale zou Peter Langeveld worden. Langeveld had wel een laatste leg nodig om Marnix de Beer van zich af te schudden.

In de onderste helft van het schema was Raymond van der Hoeven flink op dreef en versloeg Justin Schilperoord met 3-0 en wist Peter Klein Niek Braskamp te verschalken. In de halve finale leek het erop dat Raymond de ring in zou stappen voor een finale, maar zag zijn voorsprong verkleind worden en ook dat Peter er met de winst vandoor ging (3-4). In de andere halve finale was het Peter Langeveld die domineerde en dat resulteerde in een 2-3 voorsprong. Jisse verzuimde vervolgens echter met een handvol darts om de gelijkmaker te gooien en hier profiteerde Langeveld van (2-4).

De finale, die van mooi niveau was, zou een winnaar krijgen die Peter heet. Of het Langeveld (voor de 2emaal op rij) of Klein (2e zege in de cyclus) zou worden, moesten zij gaan uitmaken. In de beginfase was Klein de betere en kwam 2-1 voor. Langeveld schakelde echter een tandje bij, waar Klein niet op gerekend had en keek drie legs later tegen een 2-4 achterstand op. Klein wist zich goed te herpakken en pakte de zevende leg en mocht dan zelf beginnen om de gelijkmaker te maken. Waar Klein hem vervolgens wegzette op tops finishte Langeveld een mooie 141 finish voor de overwinning. En dus was de tweede zege op rij voor Peter Langeveld een feit.

Deze avond werden er 27 maximale scores gegooid en Jisse “Zuko heeft dorst” de Boer, Peter Klein en Jean-Paul Nettenbreijer hadden er daar ieder 5 stuks van. De hoogste finish werd pas bepaald tijdens beide finales. Waar Peter Langeveld een 141 gooide, gooide Jean-Paul Nettenbreijer een 156 finish, wat hem dus de hoogste finish gaf.

Volgende ranking zal plaatsvinden op vrijdag 5 september. Dit is de laatste ranking gevolgd door het eindtoernooi die alleen voor de top32 zal zijn op vrijdag 12 september. Tot dan!