Roy Leenders genadeloos tijdens 5e dag Oranjebar Super Ranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Roy Leenders genadeloos tijdens 5e dag Oranjebar Super Ranking

Roy Leenders genadeloos tijdens 5e dag Oranjebar Super Ranking

Gisteren waren een kleine 20 spelers aanwezig in de Oranjebar die zelfs na het Dutch Open festijn nog steeds geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje. In de groepsfase waren deze week Jordy van Spaarndonk, Theo Beckers, Arne Louwers, Percey Schuurman, Hans Rooijakkers, Roy Leenders, Wouter Vaes en Gino Vos te sterk voor de overige deelnemers. De laatst genoemde, Gino Vos, leek van deze laatst overgebleven acht spelers opnieuw de favoriet voor de dagzege maar hoe anders zou het lopen.

In de kwartfinale werd volgens vele de partij van de dag gespeeld tussen dartshop eigenaar Percey Schuurman en dartwonder Gino Vos waarin het dak eraf ging. Aanvankelijk leek het een normale partij en na een 3-0 voorsprong van Gino gingen de meeste toeschouwers een drankje bestellen waardoor zij de opmerkelijke wederopstanding van Percey miste. Nadat Percey zijn eerste leg had gewonnen ging de man uit Eindhoven helemaal los; met 2x 180 in dezelfde leg werd het 3-2 en via een 155 finish werd het 3-3 zodat de laatste leg de beslissing moest brengen. Onder luide toejuiching van het inmiddels teruggekeerde publiek toverde Percey 3x140 tevoorschijn, mist de 81 finish en gooit vervolgens 32 uit voor de wedstrijd, de favoriet Gino, die in deze wedstrijd 3x 180 wist te gooien, verslagen achterlatend. Dit betekende dat er volop kansen waren voor de overige halve finalisten, Theo Beckers, Wouter Vaes en Roy Leenders, die naast Percey waren overgebleven.

In de halve finales waren het Roy Leenders en Theo Beckers die de sterkste waren en dus elkaar moesten bestrijden voor de dagzege. De finale werd helaas niet de wedstrijd waarop iedereen gehoopt had. Roy Leenders was oppermachtig en liet Theo geen enkele kans. Voordat de meesten er erg in hadden stond er een 5-0 eindstand op het bord waarmee de eerste “whitewash” in de historie van de Super Ranking een feit was. Voor Roy gold echter alleen de winst waarmee hij zijn positie en kansen op de extra prijzen voor de eindstand van de ranking verstevigd.

Uitslag van speeldag 5: 1. Roy Leenders 2. Theo beckers 3. Percey Schuurman en 4. Wouter Vaes.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 19 februari 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvang van het toernooi is 20.00 uur.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws