Home Ranking nieuws Toon Greebe wint dinsdagavondranking ten koste van Ron Schouten

Toon Greebe wint dinsdagavondranking ten koste van Ron Schouten

De dinsdagavondranking was toe aan de vierde ranking van de elfde cyclus. Met 29 darters was er weer een mooi aantal spelers bij SV CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld, over de 7 banen, in zeven poules van vier. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde wist Ron Schouten met 4-2 van Peter de Jong te winnen. In de tweede halve finale wist Toon Greebe met ruime cijfers, 4-0, te winnen van Rico Dera. Rico kreeg wel wat kansen, maar kon de dubbel ook niet vinden. De finale ging dus tussen Ron Schouten en Toon Greebe. Beide heren hadden kansen om legs te pakken, het was uiteindelijk Toon die beter met zijn kansen omsprong en scorend beter gooide en zo met 5-2 de vierde dinsdagavondranking op zijn naam schreef.

De finale van de verliezersronde ging tussen Kevin Stolzenbach en Wesley Kradolfer. Kevin wist de ronde ervoor nipt met 3-2 van Joeri van Ham te winnen, terwijl Wesley geen kind had aan Jordy Waalboer (3-0). In de finale wist Wesley de geboden kansen niet te verzilveren, waardoor Kevin maximaal kon profiteren. Gevolg was dan ook een 4-1 overwinning voor Kevin Stolzenbach.

Beste dames waren Melissa Boonenstoppel en Annemarie van Pouderooijen, zij wisten beide de laatste 16 van de verliezersronde te halen.

Hoogste finish was een 146 finish van Ron Schouten, hij bleef hiermee Richard de Bie voor die 125 uitgooide. Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid. De Mystery finish viel op 132, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Peter de Jong en Leo Hendriks met elk drie stuks. Ze werden gevolgd door Toon Greebe die er twee gooide. In totaal werd er zestien keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van bijna 600 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Rond 23:15 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn gehaald. De organisatie hoopt op de volgende ranking op dinsdagavond 12 juni dezelfde en nieuwe gezichten te zien.

Voor overige data en bijzonderheden www.dbidc.nl of op Facebook: CHC Darts of Leo Hendriks.