Van de Ven wint de 6e ZomerRanking Café Quincy, Huybrechts is 2e Ranking nieuws
Ranking nieuws

Van de Ven wint de 6e ZomerRanking Café Quincy, Huybrechts is 2e

Van de Ven wint de 6e ZomerRanking Café Quincy, Huybrechts is 2e

In de winnaarsronde sneuvelen al snel enkele hoog geplaatste namen. Zo kwamen bijvoorbeeld Jeffrey van de Ven, Patrick Opbroek en Kay Smeets niet verder dan de 2e ronde. De finale aan de winnaarskant ging deze week tussen Sven Wens en Kim Huybrechts. Sven bereikte deze finale door overwinningen op Brian Meering, Jeffrey van de Ven, Michel Verstappen, Davyd Venken en Jean-Marie Hendrikx. Kim plaatste zich met overwinningen op Rene Metsemakers, Gino Franssen, Davy Cardinaal, Daniel Verdonschot en Rick Veugelers. Een saillant detail is dat Kim zich zonder legverlies wist te plaatsen voor deze finale. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. In de 5e leg verzuimde Sven zijn dubbel te gooien waardoor Kim een break kon forceren. Een leg later kreeg Sven de kans om terug te breken, maar door wederom enkele dubbels onbenut te laten plaatste Kim zich met een 4-2 overwinning voor de finale aan het eind van de avond.

Zoals gezegd gingen er al enkele grote namen vroeg naar de verliezersronde. Dat wil echter niet zeggen dat deze dan slecht staan te gooien. Zo wisten zowel Jeffrey van de Ven als Kay Smeets zich een weg naar de laatste 4 te banen. Jeffrey deed dit door overwinningen op Ralph Wetzels, Gert Wevers, Michel Verstappen, Danny Valkenborgh, Daniel Verdonschot, Jean-Pierre Hendrix en Rick Veugelers. Kay deed dat ook met 7 overwinningen. Hij won van Dimitri Triekels, Yannick Bloemen, Michael Schuman, Johan van Lier, Svilen Stefanov, Davyd Venken en Jean-Marie Hendrikx. Bij de laatste 4 stonden beide heren tegenover elkaar om een podiumplaats te bemachtigen. In deze wedstrijd kon Kay de scores van Jeffrey niet bijbenen. Met 3-0 plaatste Jeffrey zich dus bij de laatste 3.

Voor een plaats in de finale stond Jeffrey tegenover Sven. Eerder op de avond wist Sven er met een 3-0 overwinning voor te zorgen dat Jeffrey de verliezersronde in moest. Nu kon hij echter niet voorkomen dat Jeffrey zich met een 3-1 overwinning plaatste voor de finale.

In deze finale moet Jeffrey 2 keer van Kim Huybrechts winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven. In de eerste finale was duidelijk dat Jeffrey op een missie was. Met onder andere een 150 finish wist hij de eerste finale met 4-2 te winnen. Ook in de tweede finale ging hij als een speer uit de startblokken. Pas bij een 3-0 achterstand kon Kim zijn eerste leg op het bord zetten, maar daar bleef het dan ook bij. Met een 11 darter gooit Jeffrey de wedstrijd op slot en schrijft hij de 6e ZomerRanking Café Quincy op zijn naam.

Er zijn vanavond maarliefst 66 maximale scores gegooid. Jeffrey van de Ven was hier heer en meester met 13 stuks. Sven Wens volgde hem met 9 stuks, en Kim gooide er 7. De hoogste finish van de avond werd in de finale gegooid. Jeffrey gooide een 150 finish en bleef hiermee zijn eigen 126 finish, en de 124 finishes van Jean-Pierre Hendrix en Kay Smeets voor.

De prijzenpot voor de finaledag is met dit toernooi gestegen naar €2768,-. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, Darts- en Biljartcenter de Snoek, ERVÉ Bouwservice, Borduurstudio Elmar, Kim Huybrechts en Van Horne Brandstoffen.

De huidige ranking vind je op: http://www.darts-manager.nl/quincyranking

Komende maandag gaat de inschrijving voor het 7e toernooi online op onze Facebookpagina. Houd deze in de gaten, want we hebben een maximum van 80 deelnemers en vol is vol.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws