Alexander Merkx wint tweede Zomerrankingtoernooi in 't Vrijthof Oirschot Regiodarts
Regiodarts

Alexander Merkx wint tweede Zomerrankingtoernooi in 't Vrijthof Oirschot

Alexander Merkx wint tweede Zomerrankingtoernooi in 't Vrijthof Oirschot

Op deze zonnige zondag 23 juni konden gezien de weeromstandigheden helaas maar acht darters verwelkomd worden op de zomerranking in Oirschot. Toch kon er een lekker pijltje gegooid worden door de aanwezige darters.

Er werd gestart in twee poules van vier spelers. Gedurende de poulefase werd het spelformat 501 best of 5 legs gehanteerd, in de dubbel knock-out werd dit verhoogd naar best of 7 legs. Kroegeigenaar Frans Smetsers rinkelde, evenals alle andere toernooien, weer met zijn consumptie muntjes. Want zoals altijd wordt iedere 180 score beloond met een consumptie.

In de winnaarsronde zagen we Hendrie van Berkel ongeslagen de finale binnenstromen, Alexander Merkx daarentegen had in de dubbel knockout sheet een wedstrijd verloren. Dit was nota bene tegen Hendrie. Hij kwam alsnog in de finale terecht door opeenvolgend te winnen. In de finale de taak voor Alexander om twee keer te winnen van Hendrie. Bij Hendrie ging het niet meer zo soepel als voorgaande wedstrijden en moest zo aanzien hoe Alexander twee wedstrijden wist te winnen (respectievelijk 4-0 en 4-2). Zo kroont Alexander Merkx zich als winnaar van het tweede rankingtoernooi.

Op deze middag werden er maar liefst 12 keer de maximale score van 180 gegooid. Hendrie wist de meeste te raken met 6 stuks. Hij werd gevolgd door Dennis van der Steen (4 stuks) en Marcel Roefs en Alexander Merkx (1 stuk).

Daarnaast werden er 2 stuks 100+ finishes gegooid. Hendrie van Berkel gooide een 167 en 122 finish.

Volgende toernooi zal plaats vinden op donderdag 27 juni 2019, aanvang 19.00 uur.

Foto en tekst: Dennis van der Steen

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws