Home Regiodarts Danny Klerks wint eerste Dinsdagavondranking van de nieuwe cyclus ten koste van...

Danny Klerks wint eerste Dinsdagavondranking van de nieuwe cyclus ten koste van Richard van Zijtveld

Afgelopen dinsdagavond was het, na de gespeelde finaleavond van de week ervoor, alweer tijd voor de start van de nieuwe (17e) rankingcyclus. 25 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 25 spelers werden verdeeld over 4 poules van vier, en 3 poules van drie.  Hierdoor waren er drie van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 11 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Richard van Zijtveld en Sylvano de Bie tegen elkaar. Richard pakte snel een 2-0 voorsprong, maar Sylvano knokte goed terug en kwam 3-2 voor. Echter Richard maakte gelijk en was de laatste leg de bovenliggende partij en pakte zo de wedstrijd met 4-3.

De tweede halve finale ging tussen Danny Klerks en Kevin Mast; ook dit was een partij die pas in de laatste leg beslist werd. Kevin leek weg te gaan lopen, maar Danny haakte mooi aan. De laatste leg kreeg Kevin 1 pijl voor de wedstrijd, maar deze werd gemist, waarop Danny zijn overwinning zeker stelde.

De finale werd dus gespeeld door Richard van Zijtveld en Danny Klerks. Richard pakte ook hier snel een 2-0 voorsprong, maar Danny knokte direct terug tot 2-2, vervolgens gingen de legs met de darts mee (3-3). Danny wist echter in de zevende leg een break te forceren en behield zijn eigen leg om zo zijn eerste dinsdagavond titel op te eisen.

In de verliezersronde stonden twee mannen die normaal in de winnaarsronde hoge ogen konden gooien (zware poules waarschijnlijk); Ron Schouten en Dimitry Holowacky. Ron had de ronde ervoor met een whitewash (3-0) van Peter Heinsius gewonnen, terwijl Dimitry in de andere halve finale hetzelfde recept uitschreef aan Joey Jansen.

De finale was helaas voor de neutrale toeschouwer ook redelijk eenzijdig; Ron plaatste vroeg de break en ging door met hakken, gevolg was een 4-1 overwinning voor Ron.

Er werd in totaal achtentwintig keer 180 gegooid Leo Hendriks gooide de meeste met vijf stuks, gevolgd door Kevin Mast en Dimitry Holowacky die er elk drie gooiden.

Er werden in totaal elf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Dimitry Holowacky met 157, gevolgd door Ramon van der Heijden die 142 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er bij de laatste mystery finish 151 euro was uitgekeerd, zal de mysterypot volgende rankingavond weer boven de 100 euro uitkomen.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat al boven de 950 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 19november. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.